Lehet jelentkezni a Bolyai Nyári Akadémiára

45

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége tegnap sajtótájékoztatón ismertette a nyári pedagógus-továbbképzési lehetőségeket: a Bolyai Nyári Akadémia és magyarországi továbbképzések programját.

Sajtótájékoztatón ismertették a képzési kínálatot. Online iratkozás Fotó: Lázár Hajnal
Sajtótájékoztatón ismertették a képzési kínálatot. Online iratkozás Fotó: Lázár Hajna

Mától jelentkezhetnek a pedagógusok a Bolyai Nyári Akadémia továbbképzéseire és ma indul az iratkozás az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott tíz magyarországi továbbképzésre, amely 230 külhoni magyar pedagógusnak biztosít részvételt.
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége idén június 11–31. között szervezi meg a Bolyai Nyári Akadémiát a Kárpát-medencei magyar oktatási rendszerben dolgozó szakképzett pedagógusok számára. Az akadémia első hetében, július 10-től az óvodai és elemi oktatásban tevékenykedőknek hirdetnek négy-négy csoportban továbbképzést Csík­szeredában, az Apáczai Csere János Pedagógusok Házában. A természetismeret tárgyakban pedig Drobeta Turnu Severin városában, a Traian Nemzeti Kollégiumban szerveznek képzést.
A második héten Szovátára az osztályvezető pedagógusokat és tanintézmény-vezetőket várják, Csíkszeredában és Nagyváradon pedig a Mentálhigiénié – Életvezetés, feltöltődés, motiváltság címmel tartanak továbbképzést.
– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy olyan paradigmaváltó témákkal foglalkozzunk, mint a pályaorientáció, a pedagógus megváltozott szerepköre, a tehetségápolás, a kompetencia alapú pedagógia, amelyeknek ismeretében pedagógusaink felkészülten tudják megszólítani a ciklikusan változó diákságot – emelte ki a nyári akadémia szervezési szempontjai közül a legfontosabbat Ferencz Salamon Alpár.
A Bolyai Nyári Akadémia keretében a magyar nyelv és irodalom szakos tanárokat Kolozsváron, a kémia és román szakos pedagógusokat Csíkszeredába, a testnevelés szakosokat Sepsiszentgyörgyön, míg a képzőművészet és zene szakos kollégákat Székelyudvarhelyen várják képzésekre.
A szakoktatók, történelem szakos és osztályvezető tanárok számára a harmadik hétben hirdet képzéseket a szervezet Nagykárolyban, Szovátán és Nagyváradon. A római katolikus vallástanárokat Gyulafehérváron, a református és unitárius hitoktatókat Kolozsváron várják. A Bolyai Nyári Akadémiával kapcsolatosan további információkat a www.rmpsz.ro oldalon találnak az érdeklődők.
– A nyári továbbképzésekre csak online lehet jelentkezni: a Bolyai akadémiára az RMPSZ oldalán elérhető elektronikus pályázati adatlap pontos kitöltésével, míg a magyarországi képzésekre szintén a szervezet honlapján, de a Magyarországi továbbképzések menüpont alatt iratkozhatnak fel az érdeklődők – tudtuk meg a szervezőktől.
A magyarországi képzések kilenc helyszínen tíz témában biztosítanak továbbtanulásra lehetőséget augusztus hónap során, olyan témákban, mint az érzelmi intelligencia fejlesztése, konfliktusok hatékony kezelése, viselkedészavaros tanulók segítése, tanulási problémák leküzdése.
A romániai beiratkozottak részvételi jogáról az RMPSZ megyei elnökeinek javaslata alapján döntenek, erről június 30-ig értesítik az érintetteket az adatlapon megadott e-mail címen.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek