Lehet igényelni az oktatási-nevelési támogatást

89

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdette a 2017/2018-es tanévre a Szülőföldön magyarul programot, amelynek keretében pályázni lehet a nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszközvásárlási támogatásra. A pályázatokat január 31.–március 14. között lehet elküldeni ajánlott küldeményként a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége csíkszeredai irodájának címére.

Maradt idén is az oktatási-nevelési támogatás összege, 22 400 Ft-nak megfelelő összeg, a hallgatói ösztöndíj értéke sem változott, maradt a 2800 Ft-nak megfelelő összeg – olvasható a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Szülőföldön magyarul pályázati felhívásában.
A 2017/2018-es tanévre szóló támogatási program január 31-től indul, az érintettek március 1-jéig postázhatják igénylésüket az RMPSZ „Szülőföldön magyarul” – Pályázati Iroda, 530 300 Csíkszereda, 1. sz. Postahivatal 19 sz. Pf. Hargita megye címre.
Nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásban részesülnek az óvodáskorú gyermekek és az akkreditált, magyar nyelvű középiskolásban, szakközépiskolában tanulók. Elesnek a támogatástól azok a diákok, akik a 2017/2018-es tanév első félévében több mint 50 igazolatlan hiányzást gyűjtöttek össze, vagy a magyarórák több mint 10 százalékán igazolatlanul hiányoztak.
– Az igénylések benyújtásakor kötelező melléklet az igénylő szülő érvényes személyazonossági másolata, a gyermek érvényes személyazonossági másolata vagy a születési bizonyítvány másolata, igazolás a tanintézménytől, amely tartalmazza az oktatás nyelvét, valamint az igazolatlan órák számát, és amennyiben a szülő családneve nem egyezik a gyermek családnevével, az ezt indokoló irat.
Az igénylő szülő az adatlapon feltüntethet minden gyermeket, aki után igénylést nyújt be – hívta fel a figyelmet Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.
A határidőben érkező igényléseket a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége ellenőrzi és dolgozza fel, majd javasolja támogatásra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek. A sikeresen pályázók kizárólag banki átutalással, az OTP banknál nyitott számlán kapják meg a pénzügyi támogatás összegét.
Bővebb információkat a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapon vagy a Szülőföldön magyarul csíkszeredai pályázati irodájában kapnak az érdeklődők.
A programkoordinátor végül hozzátette: a 2016/2017-es év kifizetései még tartanak, akik különböző okokból kifolyólag még nem váltották ki a bankkártyájukat, február 10-ig még megtehetik.

Pál Bíborka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.