Legyőzve

86

A világot megrengető koronavírus-járvány többek között a sportot is befolyásolja. Óráról órára egyre több nemzetközi sporteseményt mondanak le vagy halasztnak el, a hazai sportélet azonban teljesen térdre kényszerült. Legyőzte a vírus okozta felfordulás.
Noha hivatalosan még nem jelentették be, lassan elképzelhetetlen például jégkorongban a bajnokság befejezése. Egyedül a brassói jégpálya működik, a honi csapatok idegenlégiósai hazautaztak, a jégcsarnokokban már nincs jég. Csapatsportokban érdekes a helyzet, egyelőre felfüggesztettek minden mérkőzést labdarúgásban, ahogyan a kézilabda-, kosárlabda-, vízilabda-pontvadászatok is szünetelnek, egyéni sportágakban pedig előreláthatólag május elejéig nem is lesz verseny. És csak akkor folytatódhat a sportélet, ha elvonul ez a fránya vírus.
Elmarad a Copa Ámerica, a labdarúgó Európa-bajnokság, az olimpiához egyelőre ragaszkodnak a szervezők, így reménykedhetünk abban, hogy nyáron megtartják az ötkarikás játékokat. Az olimpiai részvétel minden sportoló álma, ráadásul ciklusra bontva négy évet készülnek erre, így érthető, hogy a szervezők is ragaszkodnak és megtesznek mindent azért, hogy megtartsák a játékokat.
A jelenlegi helyzetet figyelembe véve idén nagyon sok bajnoki címet nyer majd a Covid–19. Az a vírus, amely olyan formában rettentette meg a világ sportéletét, ahogyan még háborúknak sem sikerült. És ez nem jó sem a csapattulajdonosoknak, sem a sportolóknak, sem a szurkolóknak, ahogyan a támogatóknak és tévétársaságoknak, a sportújságíróknak sem. A betervezett sportrendezvények átütemezése óriási logisztikai feladatokat ró majd a szervezőkre, nem mellesleg a korábban betervezett költségvetés nagy mértékben ugorhat meg, ami óriási veszteségekkel járhat.
De ahogy minden rosszban van valami jó is, ez a Covid–19 miatt elhalasztott foci Eb-ről is elmondható. Románia ugyanis nem tudta teljesíteni a kontinenstornára vállalt kötelezettségeit, így a honi kormány lélegzetvételhez jut és reménykedhet, hogy jövőre valóban befejezik az Otopeni – Bukarest gyorsvasútvonalat, elkészül a tervezett metróvonal és megépül az az edzőközpont, amelyhez még hozzá sem fogtak.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek