Legyőzték a PAOK-ot

Újabb Vidi-siker

30

Megismételte két héttel ezelőtti bravúrját a magyar bajnok MOL Vidi FC a labdarúgó Európa Ligában, és az idegenbeli sikert követően, hazai környezetben is legyőzte a görög PAOK-ot az Európa Liga csoportkörben. Ezzel már második csoportjában a fehérvári alakulat a továbbjutást Fehéroroszországban bebiztosító Chelsea mögött.

Fehérvári öröm Fotó: vidi.hu

Jó előjelekkel vághatott neki a magyar bajnok MOL Vidi FC a PAOK elleni újabb összecsapásnak a labdarúgó Európa Ligában, hiszen két héttel ezelőtt a görögök otthonában – nagy bravúrt végrehajtva – 2–0 arányú győzelmet aratott. A két együttes abban a tudatban lépett pályára, hogy a győztes – a továbbjutás szempontjából – kedvező helyzetbe hozza magát, ugyanis a kilencpontos Chelsea mögött mind a PAOK-nak, mind a Vidinek 3-3 pontja volt. Ráadásul a forduló előtt a BATE Boriszov is ugyanannyi ponttal állt a csoportban.
Az első negyedórában nem estek egymásnak a csapatok. Ugyan a görögök birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. A hazaiak megszállták saját térfelüket, és igyekeztek a megszerzett labdákkal néhány érintésből az ellenfél kapuja elé kerülni. A folytatásban is inkább a Vidi akarata érvényesült, a PAOK-nak láthatóan nem ízlett a szívós, kemény védekezés. Az első félidő gól nélkül ért véget.
Fordulást követően nem kellett sokat várni arra, hogy „felrobbanjon” a stadion: az 50. percben az előrehúzódó Vinícius beadását Georgi Milanov gyönyörűen fejelte a görög kapuba. A hátrányban lévő PAOK megpróbált nagyobb nyomást helyezni a fehérvári védelemre, amely jól állta a sarat. A 79. percben Nikolov lábában volt a meccset eldöntő gól, de 18 méteres lövését üggyel-bajjal védte Alexandrosz Pahalakisz. A 84. és a 91. minutumban a vendégek igen közel kerültek az egyenlítéshez, ám előbb Vinícius a gólvonal közeléből vágta ki Diego Biseswar lövését, majd Pontus Vernbloom életerős próbálkozása centiméterekkel kerülte el Kovácsik Ádám kapuját. A görögök elkeseredetten küzdöttek az egyenlítésért, de nem tudtak eredményesek lenni, így a Vidi újabb bravúrjával nagy lépést tett az áhított továbbjutás felé.
A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Vidi szerb edzője, Marko Nikolic gratulált játékosainak. „Azt hiszem, méltó módon képviseljük a magyar focit Európában” – jegyezte meg.
Az L jelű négyes másik csütörtöki meccsén a Chelsea 1–0-ra győzött Boriszovban a BATE vendégeként. A következő fordulóban a Vidi a BATE otthonában lép pályára.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek