Legyőzték a házigazdát az utolsó meccsen: Magyarország sikerével zárult Nottinghamben az olimpiai selejtező

15

Megnyerte a magyar jégkorong-válogatott az olimpiai selejtező J csoportját, így tovább harcolhat a gárda olimpiai részvételéért. Az elmúlt hét végén Nottinghamben tartott olimpiai selejtezőtornán a magyar csapat minden ellenfelét legyőzve végzett az első helyen a házigazda britek, a romániai és az észt válogatott előtt. Augusztusban Rigában már az olimpiai részvétel lesz a tét.

Győzelemmel zárták a selejtezőtornát a magyarok. Felülmúlták a házigazdákat is

Harmadik mérkőzését is megnyerve, Magyarország válogatottjának sikerével zárult az elmúlt hét végén Nottinghamben tartott jégkorong olimpiai selejtező J csoport tornája. Az utolsó meccsen a magyarok és a házigazda britek a továbbjutásért küzdöttek, a szoros küzdelmet hozó összecsapáson végül Jarmo Tolvanen tanítványai diadalmaskodtak és jutottak tovább.
A magyarok csütörtökön Észtországot győzték le, majd szombaton aranygóllal Romániát, míg a britek az első nap a többségében székelyföldiekből álló romániai csapatot múlták felül egy küzdelmes mérkőzésen, a második játéknapon pedig az észtek fölött arattak győzelmet. Mint tegnapi lapszámunkban beszámoltunk arról, a csoport harmadik helyéért a romániai és az észt válogatott küzdött, a találkozót Pénzes Julius tanítványai nyerték, így a dobogó legalsó fokán végzett a gárda.
A vasárnap esti összecsapás előtt már eldőlt, a győztes csapat jut tovább a négyesből és augusztusban az olimpiai részvételért léphet majd jégre Rigában. A találkozó első perceitől kezdve mindkét csapat a gólszerzésre hajtott, ám ez sokáig egyik félnek sem jött össze, bár mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, mi több, a játékrész hajrájában Sarauer lövése után a korong a felső kapuvasat találta el, de kifelé pattant, így az első pihenőre döntetlennel mehettek a felek. A második játékrészt jól kezdték a magyarok, 32 másodperc után Stipsicz talált a britek kapujába, tizenegy perccel később Erdély Csanád duplázta meg a fehér mezesek előnyét. A játékrész hajrájában a britek ugyan nyomás alá helyezték a magyar kaput, ám Rajna kitűnően őrizte a magyar kaput: huszonkét támadást sikerült hárítania. Macalauay harmadik harmadra áthúzódó büntetését a britek kihasználták a 41. percben, de innen kezdve újra a magyaroké volt a kezdeményezés, a 46. percben pedig Hári állította vissza a kétgólos előnyt. Noha a britek próbálkoztak, az 52. percben Sofron újra bevette a házigazdák kapuját, az utolsó három percet hiába játszotta emberelőnyben az angol gárda, még a szépítés sem jött össze számukra.

Eredmények
J csoport: Magyarország – Észtország 4–1 (1–0, 2–1, 1–0) /Hári (10., 27., 32.), Csányi (57.), illetve Lodeikin (30.)/; Nagy-Britannia – Románia 4–3 (2–1, 2–1, 0–1) /Ehrhardt (16.), Farmer (18.), Myers (33.), Connolly (33.), illetve Kiricsenko (15.), Trancă (30.), Salló (57.)/; Magyarország – Románia 3–2 (1–1, 0–0, 1–1, 1–0) /Sarauer (2.), Papp (45.), Erdély (61.), illetve Trancă (1.), Butocsnov (56.)/; Észtország – Nagy-Britannia 1–7 (0–0, 1–4, 0–3) /Sibirtsev (39.), illetve Perlini (23, 33.), Betteridge (29.), Conway (30., 55.), Lake (49.), Phillips (50.)/; Románia – Észtország 7–3 (2–2, 2–0, 3–1) /Butocsnov (3., 50.), Boriszenko (16.), Rokaly (31.), Trancă (35., 42., 54.), illetve Slessarevski (3.), Saskin (11.), Andrejev (45.)/. Magyarország – Nagy-Britannia 4–1 (0–0, 2–0, 2–1) /Stipsicz (21.), Erdély (32.), Hári (46.), Sofron (52.), illetve Myers (41.)/. A csoport végeredménye: 1. Magyarország 8 pont, 2. Nagy-Britannia 6 p., 3. Románia 4 p., 4. Észtország 0 p.
G csoport (Jesenice): Japán – Horvátország 9–0, Litvánia – Szlovénia 2–12, Japán – Litvánia 4–0, Szlovénia – Horvátország 7–0, Horvátország – Litvánia 1–3, Szlovénia – Japán 6–2. A csoport végeredménye: 1. Szlovénia 9 pont, 2. Japán 6 p., 3. Litvánia 3 p., 4. Horvátország 0 p.
H csoport (Nur-Szultan): Lengyelország – Hollandia 8–0, Ukrajna – Kazahsztán 1–8, Lengyelország – Ukrajna 6–1, Kazahsztán – Hollandia 7–1, Hollandia – Ukrajna 0–3, Kazahsztán – Lengyeloarszág 2–3. A végeredmény: 1. Lengyelország 9 p., 2. Kazahsztán 6 p., Ukrajna 3 p., 4. Hollandia 0 p.
A negyedik kör csoportbeosztásai: D csoport (Szlovákiában): Szlovákia, Fehéroroszország, Ausztria, Lengyelország; E csoport (Riga): Lettország, Franciaország, Olaszország, Magyarország; F csoport (Norvégiában): Norvégia, Dánia, Dél-Korea, Szlovénia.
A negyedik kör találkozóit augusztus 27. és 30. között rendezik, a három csoportelső részt vehet a 2022-es Téli Olimpiai Játékokon, amelynek már biztos tagja a nemzetközi szövetség ranglistáján az első nyolc helyet elfoglaló csapat – Kanada, Oroszország, Finnország, Svédország, Csehország, USA, Németország, Svájc – és a házigazda Kína.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek