Legyen öröm a mozgás!

55

Már ötödik éve sportos hónap a június a székelyudvarhelyi Csicsergő Napközi Otthonban. A Legyen öröm a mozgás! nevet viselő projekt során a szokásos óvodai testnevelés mellett rengeteg érdekes sporttevékenységet szerveztek a gyerekeknek, az eseménysort pedig erdei óvoda koronázza meg.

Játékos mozgásfejlesztés a Csicsergőben. Szükség van rá
Játékos mozgásfejlesztés a Csicsergőben. Szükség van rá

A gyermeknappal kezdő­dött a Szombatfalvi Gyer­me­kekért Egyesület ötödik alkalommal megrendezett egy hónapig tartó, mozgásfejlesztő és sportot népszerűsítő programja. A sporttevékenységeken a szombatfalvi városrészben található Csicsergő Napközi Otthon 3-6 éves gyermekei vettek részt, négy önkéntes óvónő irányításával.
Amikor manapság a legtöbb gyereket autóval visznek napközibe, nagyon felértékelődik az aktív mozgás, a szabad levegőn töltött idő és a játékos fejlesztés szerepe. Erre az igényre építkezve heti egy alkalommal, általában péntekenként 11 és 12 óra között szabad levegőn tartottak változatos sportfoglalkozásokat a gyerekeknek.
– Fontos nekünk, hogy a mozgás és a mozgásos játék a gyermekek számára az öröm forrása legyen. A kicsik érdeklődését a változatos mozgásos játékokkal és játékhelyzetekkel tartjuk ébren. Az általunk kiválasztott játékok a testnevelés alapmozgásait ölelték fel, a járás, futás, ugrás, kúszás-mászás, egyensúlyérzéket fejlesztő játékok, labdajátékok, figyelemfejlesztő játékok, bátorságot és ügyességet fejlesztő játékok, versenyjátékok körébe tartozó gya­korlatokat választottuk, figyelembe véve a fokozatosság elvét: a könnyebb játékokról, mozgásokról a nehezebbre való áttérést – magyarázta a program lényegét Nagy Judith óvónő.
A székelyudvarhelyi önkormányzat által támogatott egy hó­napos program erdei óvodával zárul: a kicsik június 27–29. között Ivóban lesznek, ahol ugyancsak a változatos mozgáson lesz a fő hangsúly, a gyerekek még gyalogtúrázni is elmennek – tudtuk meg a szervezőktől.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek