Legjobbak a székely szurkolók

Rávertek a mezőnyre

43

A jégkorong Erste Ligára vonatkozó adatokból kiderül, hogy a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói HK hazai meccsei a leglátogatottabbak a sorozatban. A Sportklubnak háromszor annyi átlagnézője van, mint a legjobb magyarországi csapatnak.

A KMH által megszellőztetett ábra

Közeledik a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) tisztújító közgyűlése, amely előtt a szakszövetség egy 68 oldalas szakmai beszámolót készített. Ebből a Hokiklub Budapest (Kanadai Magyar Hokiklub) közösségi oldalán közzétett egy fejezetet, amely az Erste Liga átlagszámaira vonatkozik.
Ebből az ábrából kitűnik, hogy az erdélyi csapatok átlagnézőszámai messze magasan „verik” az anya­or­szágiakat. Az erdélyi csapatok közül is kitűnik a Csíkszeredai Sportklub, amelynek az átlagnézőszáma közel háromszorosa a legjobb magyarországinak. A Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete közleményt is kiadott a számok tekintetében.
„Ez a fotó sok mindent elmond. Köszönjük szurkolóinknak, akik az elmúlt szezonban is messze a legjobbak voltak a ligában, mérkőzésről mérkőzésre remek teljesítményt nyújtva, itthon és idegenben mindent beleadva, a legnagyobb szinten biztatták a fiúkat. Köszönjük a Lokálpatrióták táborának kitartó és eredményes munkáját, akik újfent bizonyították, hogy nagy szükség van rájuk a lelátón! Habár a vége nem olyan lett, mint ahogy azt mindenki szerette volna, de az ő teljesítményüknek köszönhetően is remek szezont tudunk magunk mögött. Minden mérkőzés igazi ünnep volt. Sok telt házás meccs, sok-sok himnuszéneklés a megnyert mérkőzések után, kupagyőzelem és még sok más feledhetetlen pillanat, amely bizony szurkolóink nélkül egyáltalán nem sikerülhetett volna! Továbbra is bízunk abban, hogy nemsokára újra együtt lehetünk, együtt szurkolhatunk és repülhetünk tovább a sikerek szárnyán! Addig is kitartást, egészséget és jó pihenést minden kedves szurkolónknak! Hajrá, Sportklub, hajrá, Csíkszereda!” – áll a közleményben.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.