Legjobb nyolc között a csíki futsálosok

71

Hétgólos győzelmet aratott a Csíkszeredai Imperial Wet második ligás teremlabdarúgó-csapata a Románia-kupa nyolcaddöntőjében. A csíkiak a második félidőben gáláztak a szintén második ligás Segesvári Pro-Tinerettel szemben. A negyeddöntőben szinte biztos, hogy első ligás ellenfél következik.

Szabó Zsolt vezéregyénisége volt új csapatának Fotó: László Róbert
Szabó Zsolt vezéregyénisége volt új csapatának Fotó: László Róbert

Be szeretett volna jutni a legjobb nyolc közé a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a Románia-kupában. Ehhez a Segesvári Pro Tineretet kellett legyőzzék a múlt hét közepén megerősödött csíkiaknak. Megerősödött, hiszen az FK Székelyudvarhelyről három hónapig Szabó Zsolt az Imperial Wethez került kölcsönbe. Az erősítés pedig meg is látszott, hiszen Szabó nagyon jól mozgatta a csapatot a találkozó során, illetve meglátszott az is, hogy a pályán lévők közül neki van a legnagyobb tapasztalata.
A csíki alakulat, ha nem is azonnal, de nekiugrott ellenfelének: Balog, Gliga és Tankó is ziccereket vétett. A gólcsendet végül Gliga törte meg a kilencedik percben egy jól eltalált lövéssel. A válasz viszont azonnal jött. Egy gyors kontra végén Küsmödi talált be. Igyekezett diktálni a tempót a hazai csapat, amely újfent előnyhöz jutott. Szabó Zsolt remek passzát Sándor juttatta a hálóba a 14. percben, amellyel lezártnak volt tekinthető az első húsz perc.
A térfélcserét követően ismét a csíki alakulat volt eredményes. Egy erőszakos labdaszerzést követően Gliga lőtt újabb gólt. A vendégek kapusukat mezőnyjátékosra cserélték, és itt el is úszott a meccsük. Zsinórban három gólt kaptak üres kapura. Sőt a hatodikat a hazai kapus, Paltán szerezte saját hatosán belülről rúgva a gólt. Egy percre rá közelebb jöhetett volna a vendégcsapat, de büntetőt hibáztak. Az Imperial Wet csapatából pedig szép sorjában mindenki pályára lépett. A végén még rúgtak kettőt, eldöntve a mérkőzés sorsát.
Az FK Székelyudvarhely szer­dán 18 órától lép pályára a Concordia Chiajna vendégeként. A párharcok győztesei továbbjutnak a következő körbe. A csíkiak szinte bizonyosan első ligás ellenfelet kapnak a negyeddöntőbe, amelyet hazai pályán fognak játszani. Legalábbis a kiemelés szerint így kellene legyen.

[box type=”shadow” ]Románia-kupa, nyolcaddöntő

Csíkszeredai Imperial Wet – Segesvári Pro-Tineret 8–1 (2–1)
Gól: Gliga (9., 23.), Sándor (14.), Tankó (24., 40.), Balog (24.), Paltán (28.), Antal (32.), illetve Küsmödi (10.). Játékvezetők: Pop Romulus Constantin (Marosvásárhely), Kiuta Mihai Alexandru (Brassó).
Megfigyelő: Mititel Marius (Bukarest).

Csíkszereda: Paltán Roland (Bíró Zsolt) – Szabó Zsolt, Balog Zsolt, Tankó Levente, Gliga Cristian, Tóth Tibor, Sándor Levente, Szőcs László, Dobri Norbert, Tamás Szilárd, Szabó Attila, Antal Hunor, Kurkó Márk.
Segesvár: Sebestyén Attila (Gagyi Tamás) – Toncean Doru, Küsmödi Tamás, Csala Zsolt, Takács Balázs, Fodor Attila, Mara Răzvan, Hegbeli Rareș, Husar Ovidiu, Humdubrubeghean Raul.[/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.