2021, január 18, hétfő.

Légiósok nélkül kezd a Brassó

Hivatalosan is bemutatták a Brassói Corona jégkorongcsapatánál az új vezetőedzőt a csíkszeredai Keresztes Ottó személyében. A tervek változatlanok, továbbra is az a céljuk, hogy légiósok nélkül kezdjék és fejezzék be az idényt. A Ferencváros viszont négy légiósra már szert tett.

Hietamaki újra a Fradiban
Hietamaki újra a Fradiban

[dropcap]S[/dropcap]ajtótájékoztató keretében mutatták be a Brassói Corona jégkorongcsapatának új szak­mai stábját. Mint korábban megírtuk, a vezetőedzői posztot a csík­szeredai Keresztes Ottó vállalta el, míg segítője a múlt szezon végén a korcsolyát szegre akasztó Jev­genyij Piszarenko lesz.
A klub szakosztályának elnöke, Teodor Sava a tervekről beszélt, amelyeken úgy néz ki, nem változtattak. A brassói csapatnál továbbra is csak hazai játékosokra számítanak. Egyes információk szerint az eddigi első számú kapust, Patrik Polcot a Debrecenből a Cenka alá szerződő csíkszeredai születésű Tőke Zoltán fogja átvenni. „Új korszak kezdődik. A közgyűlés úgy döntött, nem lesznek külföldiek a csapatban, csak hazai játékosok. Közben felnőtt egy új juniorcsapat is nálunk, úgy éreztük, meg kell lépnünk ezt, mert a hazai fiatalok is megérdemlik a helyet a felnőttek között. Hosszú távú projektet kezdtünk, ami évek múlva hozza meg igazi eredményét. Nem tűzünk ki nagyon nagy célokat. Természetesen érmeket akarunk szerezni a hazai versenyeken, de a kitűzött cél az elődöntő a hazai bajnokságban, a legjobb négy közé kerülés a kupában és a tisztes helytállás a MOL Ligában. Nem akarunk olyan ígéreteket tenni, amelyeket nem tudunk betartani” – fogalmazott Sava.
Keresztes Ottó bizakodva tekint a hosszú távú projekt elé. „Ismerem a várost, és ismerem a játékosokat, a tapasztaltakat és a fiatalokat is. Véleményem szerint rendkívül jelentős hosszú távú projektet tűztek ki maguk elé. Ez még nekem is új, de szeretem az ilyen kihívásokat. Biztos vagyok benne, hogy helyt fogunk állni, még akkor is, ha nem lesznek légiósaink. Ha szeretik a hokit és szívesen dolgoznak érte, akkor nem lehet akadály, amelyen nem jutunk át” – formált véleményt a tréner.

Hietamaki a Fradiban
Négy játékos leigazolását jelentette be a Ferencvárosi TC jégkorongcsapata. Greg Lindqvist Twitter-oldalán azt írta, hogy visszatér Juhamatti Hietamaki, aki a 2011–2012-es szezont a zöld-fehéreknél kezdte meg, legutóbb Brassóban szerepelt. A 27 éves Jimmy Jensen a francia Brianconból érkezik, de korábban játszott Svédországban is. A tapasztalt jégkorongozó nagy erősítést jelenthet a Fradi számára. A finn Joona Manninen a hazája másodosztályában érdekelt Jokipojat csapatából szerződik az FTC-hez, míg Edgars Apelis Lettországból igazol a Fradihoz, de korábban játszott Ukrajnában, Csehországban és Németországban is. A zöld-fehérek szakmai stábja még egy hátvéddel szeretne erősíteni, és öt légióssal vágna neki a MOL Liga következő szezonjának.

Láda visszavonult
Láda Péter, a Miskolci Jegesmedvék csapatának játékosa úgy döntött, hogy nem folytatja tovább aktív játékos karrierjét. A játékos már másodjára vonul vissza, ám e döntését véglegesnek mondja. A 32 esztendős játékos ezek után a miskolci U20-as csapat másodedzője lesz.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb