Legfontosabb a minőségi együttlét!: Sokakat vonzott a családok adventje

101

Több mint 500 résztvevőt vonzott Csíkszeredában a hagyományossá vált családok adventje rendezvény. A hetedik alkalommal megszervezett esemény idén is színes kézművesfoglalkozásokkal és sokoldalú szórakozási lehetőségekkel várta a család apraja-nagyját.

Munkába merült gyermekek. Várják az angyalt                                                               Fotó: Szőke Zsuzsa

Gyermekzsivaj, vidámság és nevetés töltötte be Csíkszeredában a József Attila Általános Iskola sporttermét szombaton a Családok adventje elnevezésű eseményen. A szervezők – a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, a Csíki Anyák Egyesülete, Hargita Megye Tanácsa, a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a KCSSZ – Családlánccal – idén is mindent megtettek, hogy a rendezvény igazi karácsonyváró hangulatot teremtsen a résztvevők körében.
Az előző évekhez hasonlóan különböző karácsonyi díszek készítésével készülhettek az ünnepre a jelenlévők. A nemezelés, gyertyakészítés, origami, arcfestés, ugrálóvár, csúszda és körhinta is nagy érdeklődésnek örvendett. A program nemcsak a minőségi időt, az egymásra figyelést szolgálta, de érzékenyítő szerepe is volt: a fogyatékkal élők találkoztak, ismerkedtek egészséges társaikkal és közös tevékenységekben tapasztalták meg az együttlét örömét.
A rendezvényt Sárközi Sándor piarista szerzetes nyitotta meg ünnepi gondolataival.
– A karácsony összegyűjt bennünket, kiscsaládosokat és nagycsaládosokat egyaránt. Adventben Jézus Krisztus születésére készülünk, miközben ő már jelen van a szívünkben – fogalmazott a szerzetes.
Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek szövetségének elnöke szerint a családszervezeteknek nemcsak segítő, de összetartó szerepe van, ami megmutatkozik ezen a rendezvényen.
Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa képviseletében Fodor Tamás konzul elmondta:
– Az ünnep a családokról szól, ezért is külön öröm számomra, hogy ilyen sok fiatalt látok –jegyezte még a konzul.
Hozzátette: ne az anyagiak kerüljenek előtérbe karácsonykor, hanem nyissuk ki a szívünket egymás felé.
Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere örömben osztozó társaknak nevezte az egybegyűlteket.
– Tavaly ilyenkor még nem hittük volna, hogy a szentatya ellátogat hozzánk, de lám, a sok évtizedes imádság meghozta gyümölcsét, megtörtént a csoda. Ezt látva és megtapasztalva is tudhatjuk, hogy a szeretet az egyetlen út – jelentette ki az elöljáró.
Tiboldi Bea, a Csíki Anyák Egyesületének elnöke fontosnak tartotta, hogy az ünnepen megálljunk, észrevegyük egymást, beszélgessünk és együtt legyünk. Mint mondta: öröm számára, hogy ilyen nagy az érdeklődés a program iránt, ami újdonságokkal is várja a jelenlévőket.
A Nagycsaládokért Egyesület részéről Dánél Sándor elnök ugyancsak az együttlét fontosságára hívta fel a figyelmet.
– Azért gyűltünk össze, mert érezzük, hogy szükségünk van egymásra – jegyezte meg az elnök, hozzáfűzve: ebben a közösségben mindenki megtalálhatja a helyét, ha nyitott szívvel és örömmel érkezett.
Józsa Csaba is osztozott a véleményben, miszerint az együttlét, az összefogás közösséget kovácsol, és értékmegtartó ereje van.
– Az összefogás háza jó példa arra, hogy együtt sok mindent meg tudunk valósítani – nyomatékosította az elnök.
Az ünnepségen jelen lévő gyermekeket édességcsomaggal ajándékozták meg.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek