Lecke a küzdelemről

Könyvbemutató Gyergyócsomafalván

286

Sosem növök fel címmel jelent meg a gyergyóditrói Vencsel Katalin könyve, amelyet a szülőfaluja után Gyergyócsomafalván is bemutattak. A több mint százoldalas kötetben saját életét meséli el a mozgássérült szerző, rávilágítva arra, hogy miként telnek a napok mozgássérültként, a hátrányból pedig – pusztán pozitív életfelfogással – hogyan lehet előnyt kovácsolni.

Vencsel Katalin és Nagyálmos Ildikó. Élettörténetet bemutató könyv Fotó: Kertész László

Vencsel Katalin, azaz Katika leckét ad az olvasónak, bebizonyítva, hogy lehetetlen nem létezik – hangzott el a könyvbemutatón.
– Egyfajta kitárulkozás ez a könyv, önéletrajzi napló, feketén-fehéren, amelyben a mesélő gyermekkorát, tinédzserkorát és felnőttéveit osztja meg az olvasóval közvetlenül, mindenféle szirupos máz nélkül, megelőlegezve az olvasó barátságát. Aki nyavalyog a mindennapi nehézségeken és reménytelennek találja életét, kérjen tanácsot Katikától! – idézett az előszóból a könyv szerkesztője, lapunk munkatársa, Nagyálmos Ildikó.
– A könyv teljes mértékben arról szól, hogy „nem adom fel!” – hangsúlyozta Gyergyóditró polgármestere, Puskás Elemér, aki szintén elkísérte Katikát és családját a csomafalvi eseményre. Mint mondta, a könyv szerzője egyszerű mondattal is képes feldobni az ember napját, az pedig külön öröm, hogy a szerkesztést követően sem veszett el a kötet székelyes nyelvezete.
Vencsel Katalin rámutatott: nem volt egyszerű megírnia a könyvet. Őt a hite vitte előre, és bár voltak nagyon nehéz pillanatok, igyekezett nem teherként tekinteni arra, hogy mozgássérült – fejtette ki.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek