Laptopokkal és táblagépekkel segítenék a diákokat

120

Az oktatási minisztérium laptoppal vagy táblagéppel tervez ellátni őszig minden olyan tanulót, akinek nincs még ilyen készüléke – nyilatkozta szombaton Monica Anisie.

Fotó: HN-archív

A tárcavezető elmondta, amellett, hogy biztosítani szeretnék ezeket a készülékeket a rászoruló tanulóknak, felkészítőket tartanak majd a pedagógusoknak az online oktatás megkönnyítése érdekében.

Anisie rámutatott, az elmúlt években számos projekt indult egyrészt az oktatási rendszer digitalizálása, másrészt a tanárok ennek megfelelő képzése céljából, de egyiket sem vitték véghez. Ezért megkérte minisztériumbeli kollégáit, összesítsék ezeket, és vizsgálják meg, mennyi valósult meg belőlük, “hogy lássuk a pontos helyzetet, tudjuk, honnan indulunk”.

– Tanévzárás után képzéseket fogunk tartani – tette hozzá.

Az iskolák és óvodák őszi újranyitása kapcsán a tárcavezető azt mondta, ez a járvány alakulásától függ.

– Nekünk arra is fel kell készülnünk, hogy ősszel sem nyitnak újra az iskolák. (…) Ha esetleg szeptemberben érkezik egy második hullám, amint azt a szakemberek állítják, nekünk fel kell lennünk készülve – nyomatékosította.

A miniszter azt is elmondta, az oktatási tárca biztosítja az ösztöndíjakat erre az időszakra, ugyanakkor elismerte, lehet, hogy az önkormányzatok által folyósított ösztöndíjakat esetenként nem kapták meg a tanulók.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.