2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Lánglovagok mérték össze tudásukat

Átvehették a felújított futballpályát és a helyi járat kialakítása érdekében vásárolt 25 személyes kisbuszt a korondiak múlt pénteken. Mindkét beruházás az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) LEADER-alprogramja keretében valósult meg. Az ünnepi eseményen előbb a község polgármestere, Katona Mihály köszöntötte a jelenlévőket, majd Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki kifejezte örömét a megvalósított beruházásokért és köszönetét a megbízásért a Sóvidék–Hegyalja Helyi LEADER-akciócsoport elnökeként.
A felújított futballpályán rendezték meg szeptember 19-én, szombaton az Udvarhelyszéki Szent Flórián-vándorkupa versenyt is. Az idén harmadik alkalommal megrendezett, a tűzoltók védőszentjéről elnevezett megmérettetésen a Hargita megyei tűzoltók mellett részt vettek a szomszédos Maros megyéből és Magyarországról érkezett lánglovagok is. Az eseményt Korond Község Polgármesteri Hivatala szervezte a Korondi Önkéntes Tűzoltósággal együtt, valamint Hargita Megye Tanácsa támogatásával, amelynek értéke 12 822 lej. A tűzoltójárművek felvonulását követően sor kerülhetett a megmérettetésre. A rendezvény alkalmával a Korondi Önkéntes Tűzoltó Egyesület átvehette a sikeresen megpályázott új védőfelszereléseket.
– Jó látni erős, elhivatott embereket, akikre vészhelyzetben lehet számítani. Teszik a dolgukat abban a hivatásban, amit vállaltak – méltatta Borboly Csaba megyeelnök a megjelent tűzoltókat.

HN-információ

Csapatszemle a focipályán. Elhivatottság
Csapatszemle a focipályán. Elhivatottság

Kapcsolódó cikkek:

14,352RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb