szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Lánglovagok hétvégéje: Tábor és találkozó önkéntes tűzoltóknak

Székely lánglovagok számára szerveztek tábort és találkozót a hétvégén Gyergyóalfaluban. A jelentkező önkéntes tűzoltócsapatok képzéseken vehettek részt, valamint vetélkedőre is sor került.

Képzést szerveztek önkéntes tűzoltók számára                                                         Fotó: Lázár Hajnal

A Gyergyói-medencei Önkéntes Tűzoltók Egyesü­lete szervezett progra­mokat az elmúlt hétvégén önkéntes tűzoltók számára. Második alkalommal tartottak tábort, amelyre pénteken érkeztek meg a résztvevők hét különböző településről. Szombaton képzéseken vehettek részt a borzonti szálláshelyen. Az előadásokon szó volt például az elsősegélynyújtásról, hibrid és elektromos autókról, árvízvédelemről, újjáélesztésről, lélegeztető készülék használatáról is. A délelőtti elméleti oktatás után délután gyakorlati képzéseket tartottak a Magyarországról érkezett oktatók, budapesti, pécsi, kaposvári tűzoltóktól tanulhattak a résztvevők.
Baricz Róbert, az egyesület elnöke elmondta, céljuk minél több önkéntes tűzoltó bevonása e rendezvénybe, ugyanis tapasztalatokat gyűjthetnek, hasznos tudnivalókat szerezhetnek, amelyeket munkájuk során és hétköznapjaikon is hatékonyan alkalmazhatnak.
Az esemény során bemutatták a Hargita Megye Tanácsának különböző pályázati kiírásainak köszönhetően vásárolt ruházatokat és felszereléseket.
Tegnap hatodik alkalommal szervezték meg a Székely Lánglovagok Találkozóját. A gyergyóalfalvi Guszti-kertben tűzoltóautót szenteltek, majd versenyt tartottak a részt vevő csapatok számára. A rendezvény ma reggel ért véget az önkéntes tűzoltók hazautazásával.
Baricz Róbert, a gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltócsapat vezető­jeként kiemelte, büszke arra, hogy idén sok fiatal csatlakozott hozzájuk, több mint harmincan vállalják az önkéntes tűzoltói feladatokat.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb