Lakossági fórum a városházán

Csíkszereda mobilitási tervét véleményezhetjük

25

Lakossági fórumra hív Csíkszereda Polgármesteri Hivatala holnap 17 órától a városháza gyűléstermébe minden olyan városlakót, aki a városi mobilitási tervvel, a buszpályaudvar átalakításával, valamint a tömegközlekedés kor­szerűsítésével kapcsolatosan fejtené ki véleményét, fogalmazná meg építő jellegű javaslatait.

Mint ismeretes, a Csíkszereda mobilitási tervét annak érdekében rendelte meg a megyeszékhely önkormányzata erre szakosodott cégtől, hogy a gyalogos-, biciklis-, valamint gépkocsiforgalmat összehangolják, akadálymentessé, a tömegközlekedést pedig hatékonyabbá tegyék.
A mobilitási terv letölthető a szereda.ro honlapról. Szerepel benne a városi tömegszállítás fej­lesztésére, megfelelő par­ko­lórendszer kialakítására, a gyalogos közlekedési feltételek javítására, valamint a kerékpárutas hálózat újramodellezésére vonatkozó javaslat is. De jelentős átalakításon esne át több központi utca és tér is, továbbá a vasúti felüljáró átépítése, illetve a Hargita és a Kossuth Lajos utca forgalmának átszervezése is a célkitűzések között szerepel.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.