Láday Tamás hazatér

16 év után újra itthon

58

Termetes hazai hátvéddel erősítette meg keretét a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata Láday Tamás személyében, aki a kék-fehérek kedvéért elhagyja a Fehérvári Titánokat.

Láday Tamás először játszik szülővárosa csapatában Fotó: Soós Attila

Egy távozó és egy érkező a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának „termése” a tegnapi napon. A csapat közösségi oldalán megjelent közlemény értelmében a Fehérvári Titánoktól Csíkszeredába igazolt a 23 esztendős Láday Tamás.
„Láday Tamás szeptemberben, az Új-Zélandi kitérője után csatlakozik csapatunkhoz. A huszonhárom éves, impozáns (200 cm, 100 kiló) méretekkel megáldott hátvéd a Láday család sarja, édesapja Láday András (Ládikó) csapatunk egykori kiváló kapusa, nagynénje Török Láday Éva, nagytatája Láday Károly, így nem véletlen, hogy élsportoló, jégkorongozó lett. Tamás még Csíkszeredában járt óvodába, 7 évesen a Győri ETO HC-ben kezdett jégkorongozni, majd a Szombathelyi Pingvinek érintésével került Zalaegerszegre. Négy évet töltött el itt, majd 2010 nyarán igazolt Székesfehérvárra, ahol – egy kétéves WHL-es amerikai kitérőn kívül – mostanig játszott, mind a Titánoknál, mind az EBEL-es csapatban. A megtermett védő oszlopos tagja volt a magyar korosztályos válogatottaknak, e mellett már nyolcszoros magyar fel­nőtt­válogatott is” – írja a közlemény.
Ugyanakkor a tegnapi nap folyamán a közösségi médiában jelentette be Antal Zsombor, hogy elhagyja a Csíkszeredai Sportklubot.
„Bár sokáig meg voltam győződve arról, hogy ez a pillanat sosem jöhet el, úgy tűnik, hogy „az élet” felülírta a számításokat és mégis bekövetkezett. Amikor 4 évvel ezelőtt hazatértem, úgy gondoltam, hogy kék-fehér színekben fogom befejezni pályafutásomat, s hogy ez miért nem történhetett így, arról a klub iránti tiszteletből nem szeretnék beszélni. Négy sikerekkel és olykor viszontagságos időkkel teli szezonon vagyunk túl, amelyre elsősorban nektek köszönhetően örökre emlékezni fogok. Ti nemcsak a sikerek, de a kudarcok idején is hűségesek maradtatok, ezért hálával és köszönettel tartozom” – írta Antal Zsombor, a Sportklub excsatára.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek