2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Lactalis csoport Lakat kerül két tejfeldolgozóra

Elbocsátásokat és a két Suceava megyében működő tejfeldolgozó üzemének bezárását jelentette be a múlt pénteken a sepsiszentgyörgyi és a csíkszeredai tejgyárakat is működtető Lactalis.

A francia Lactalis tejtermékgyártó múlt héten jelentette be, hogy augusztus végéig bezárja a Dorna Lactate leányvállalatának Dealu Floreni és a Vatra Dornei településeken működő feldolgozóit. A Dorna Lactate sajtóinformációk szerint 2018 végén 410 személyt foglalkoztatott. A franciák 2008-ban vásárolták meg a Dorna Lactatet, amely a LaDorna márkanevű tejtermékeket gyártja. A moldvai leányvállalatnak a Konstanca megyei Kogălniceanuban is volt üzeme, amelyet 2018-ban zártak be.

Giampaolo Manzonetto, a Lactalis Románia csoport vezérigazgatója elmondta: ezt a döntést azt követően hozták meg, hogy kimerítettek minden lehetőséget, ami a két üzem hatékonyságának növelésére irányult. A vállalat továbbra is forgalmazni fogja a LaDorna termékeket, amelyeket a Fehér megyei Albalact üzemükben és a Covalact sepsiszentgyörgyi gyárában állítanak elő. A Lactalis kiterjedt portfólióval rendelkezik a romániai piacon, ahova 2008-ban lépett be a Dorna Lactate megvásárlásával. 2016 elején megvásárolta az addig hazai tulajdonban levő gyulafehérvári Albalactot, valamint ugyanazon év végén egy amerikai befektetői alaptól a csíkszeredai tejfeldolgozót is irányító háromszéki Covalactot.

A francia csoportnak Romániában összesen 2300 dolgozója van, és hét gyárban hét különböző márkanevű tejtermékeket állítanak elő (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Rarăul, Poiana Florilor). A csoport évente mintegy 250 millió liter tejet gyűjt be a hazai tejtermelőktől, évente 200 ezer tonna tejterméket értékesít, éves árbevétele pedig eléri a 250 millió eurót.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,325RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb