vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Labdarúgás, úszás, lábtenisz, kosárlabda és futóverseny is szerepelt a városnapi programban

Öt nap alatt öt helyszínen öt rangos sporteseményt szerveztek a Csíkszeredai Városnapok keretében. A III. Székelyföld OTP Bank-kupa U17-es labdarúgótornáján az FK Csíkszereda megvédte címét, pénteken Városnapi Amatőr Úszóversenyt tartottak, szombaton a lábteniszeseké és a streetballosoké volt a főszerep, míg az utolsó sportesemény a városnapok során a 18. Tusnád Ásványvíz Székely Maraton volt. A sportrendezvényeken több százan vettek részt idén is.

Hatodszor úsztak a városnapok keretében a Csíki Csobbanóban Fotó: László F. Csaba

A Csíkszeredai Városnapok sportrendezvényei szerdán kezdődtek és tegnap délután zárultak. Az öt nap alatt öt rangos sportesemény helyszíne volt a megyeszékhely, a rendezvényeken több száz amatőr sportoló vetélkedett.

Amatőr úszóverseny
Hatodszor tartották meg a Városnapi Amatőr Úszóversenyt, amelynek pénteken délután a Csíki Csobbanó volt a házigazdája. Öt úszásnemben versenyeztek a résztvevők, minden kategóriában a nőknél és férfiaknál is díjazták az első három helyezettet.

Az úszóverseny dobogósai
25 m hátúszás. 8 év alatti fiúk: 1. Szász Ábel, 2. Pál Nimród, 3. Mititelu Alex Mihai; lányok: 1. Imre Kedves Ágnes, 2. Bertalan Anna Irén, 3. Basa Dorotya.
50 m hátúszás. 11–12 évesek: fiúk: 1. Imets Csaba, 2. Jánossy István, 3. Varga Bence; lányok: 1. Galaczi Fanni, 2. Darvas Dóra, 3. Kelemen Bernadett. 13–14 évesek: 1. Antal Áron; lányok: 1. Imre Kedves Orsolya, 2. Bakos Mihály Zselyke, 3. Silló Dóra. 15–18 évesek: 1. Urkon Péter. 31–45 évesek: 1. Panainte Ioan, 2. Csutka András. 46 év fölöttiek: 1. Túros Endre.
25 m gyorsúszás: 9–10 évesek: fiúk: 1. Imre Kedves Márton, 2. Rusu Stelian Mihai, 3. Bara Dávid; lányok: 1. Bálint Zsuzsa, 2. Bakós Mihály Csenge, 3. Bertalan Anna Irén.
50 m gyorsúszás: 11–12 évesek: fiúk: 1. Imets Csaba, 2. Jánossy István, 3. Fazakas Bálint; lányok: 1. Galaczi Fanni, 2. Darvas Dóra, 3. Kelemen Bernadett. 13–14 évesek: 1. Antal Áron; lányok: 1. Imre Kedves Orsolya, 2. Silló Dóra, 3. Bakos Mihály Zselyke. 15–18 évesek: 1. Urkon Péter. 19–30 évesek: 1. Simon Gergő; nők: 1. Simon Kinga. 31–45 évesek: 1. Panainte Ioan, 2. Iacob Robert Leonardo, 3. Csíki Szilárd; nők: 1. Rosu Erika. 46 év fölöttiek: 1. Füzi Csongor, 2. Túros Endre, 3. Magyar Imre; nők: 1. Laczkó Edit. 25 m hátúszás: 9–10 évesek: fiúk: 1. Imre Kedves Márton, 2. Bara Dávid, 3. Rusu Stelian Mihai; lányok: 1. Bálint Zsuzsa, 2. Tamás Kacsó Anna, 3. Bakós Mihály Csenge.
50 m mellúszás. 11–12 évesek: fiúk: 1. Imets Csaba, 2. László Tamás; lányok: 1. Kelemen Bernadett, 2. Tamás Kacsó Anna. 13–14 évesek: 1. Antal Áron. 15–18 évesek: 1. Urkon Péter; lányok: 1. Imre Kedves Orsolya, 2. Bakos Mihály Zselyke, 3. Simon Boglárka. 31–45 évesek: 1. Iacob Robert Leonardo, 2. Csíki Szilárd, 3. Panainte Ioan; nők: 1. Rosu Erika. 46 év fölöttiek: 1. Füzi Csongor, 2. Túros Endre, 3. Lőrinczi Zoltán; nők: 1. Laczkó Edit.
50 m pillangóúszás: 15–18 évesek: fiúk: 1. Urkon Péter. 19–30 évesek: 1. Simon Gergő; nők: 1. Simon Kinga. 31–45 évesek: 1. Iacob Robert Leonardo. 46 év fölöttiek: 1. Túros Endre, 2. Magyar Imre.
100 m vegyes úszás: 19–30 évesek: férfiak: 1. Simon Gergő, 2. Urkon Péter. 31–45 évesek: 1. Iacob Robert Leonardo, 2. Csutka András, 3. Panainte Ioan. 45 év fölöttiek: 1. Túros Endre.
400 m gyorsúszás. 31–45 évesek: 1. Csutka András, 2. Csíki Szilárd. 46 év fölöttiek: 1. Magyar Imre, 2. Túros Endre.
Megvédték címüket
Az FK Csíkszereda nyerte a III. Székelyföld OTP Bank Kupa U17-es tornáját, a házigazdák a döntőben a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát győzték le büntetőpárbaj után. A nemzetközi labdarúgótornán megismétlődött a tavalyi döntő, egy éve szintén a PFLA alakulatánál bizonyult jobbnak a fináléban az FK.

Címvédéssel zárult a nemzetközi labdarúgótorna Csíkszeredában Fotó: fkcsíkszereda.ro

Eredmények
A csoport: FK Csíkszereda – TSC Topolya 2–0 (0–0) /Barabás (43.), Szabó (56.)/; Topolya – Eszék 3–3 (1–0) /Bakic (19.), Novak (69.), Bristovic (74.) illetve Beskorovajni (42., 59.), Mitic (47)/; FK Csíkszereda – Eszék 1–1 (0–1) /Bakovic (39.), illetve Szabó A. (74.)/. A csoport végeredménye: 1. FK Csíkszereda 4 pont, 2. NK Eszék 2 p., 3. TSC Topolya 1 p.
B csoport: PFLA – DAC 3–1 (1–1) /Alaxai (10.), Győri (45.), Haffner (64.) illetve Fussi (26.)/; PFLA – Munkács 2–1 (0–0) /Lőrinc (63.), Muth (80.), illetve Durueke (77.)/; DAC – Munkács 1–3 (0–1) /Füssi (64.), illetve Nagy (29.), Vaszilkiv (72.), Janickij (74.)/. A csoport végeredménye: 1. Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 6 p., 2. Munkács Futball Akadémia 3 p., 3. FC DAC 0 p.
Helyosztók: az 5. helyért: Topolyai SC – Dunaszerdahelyi AC 3–1 (2–1) /Milos Zekic (8., 11.), Marko Dimitrovic (41.), illetve Marko Beran (31.)/; a 3. helyért: Munkács Futball Akadémia – NK Eszék 3–1 (2–1) / Durueke (12., 35.), Suckij (79.), illetve Bakovic (9.); döntő: FK Csíkszereda – Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 1–1 (1–1) – büntetőkkel: 5–3 /Szin Ferenc (26.), illetve Sós Máté (13.)/.
A torna végeredménye: 1. FK Csíkszereda, 2. Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, 3. Munkácsi Futball Akadémia, 4. Eszék, 5. Topolya, 6. Dunaszerdahely.
A torna gólkirálya Kevin Durueke (Munkács) lett három találattal, a legjobb kapusnak Karácsony Márkot (FK Csíkszereda), a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Sós Mátét (Puskás Akadémia) választották. A fair play díjat a Dunaszerdahelyi AC csapata kapta.
Az FK Csíkszereda csapata: Karácsony Márk – Veres Róbert, Szin Ferenc, Veregut Dániel, Hadnagy Tamás – Csala Róbert, Demeter Zsombor, Szakács Szilárd – Ketesdi Nimród, Szabó Andor, Finna László. Játszott még: Csáki Dániel, Bontás Kristóf, Barabás Marius. Vezetőedző: Kurucsai Milán.
A győztes csapat edzője, Kurucsai Milán így értékelte a döntőt: „Nagyon örülök, mert a gyerekek nagyon sokat dolgoztak, és amikor ez a sok munka eredménnyel párosul, akkor ők talán jobban elhiszik, hogy érdemes sok energiát belefektetni a sportba. Szerintem egy nézhető, jó mérkőzést játszottunk, utánpótlásszinten megfelelő volt a színvonal. Eléggé felfokozott hangulatú volt a meccs, nehéz hideg fejjel látni a történteket. A tizenegyeseknél abszolút a srácokra bíztam a dolgot, aki jelentkezett, az végzett el tizenegyest.”

Streetball, másodszor
Tavaly egy civil kezdeményezés során vált a Csíkszeredai Városnapok programjának részévé a Városi Streetball-bajnokság, amelyet idén immár második alkalommal tartottak meg. A csíkszeredai amatőr kosárlabdázókon kívül Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról és Sepsiszentgyörgyről is érkeztek csapatok, mi több, volt magyarországi résztvevője is a bajnokságnak.
– Egy szentendrei társaság, amely éppen Csíkszeredában volt, megkeresett bennünket és beneveztek a streetball-bajnokságra. Amellett, hogy elindultak a rendezvényen, baráti viszonyt is sikerült kialakítanunk, így most bátran elmondhatom, egy „hídat építünk” Szentendre és Csíkszereda között, ami a kosárlabdát illeti – mondta lapunknak Holló Csaba, a városi streetball-bajnokság egyik szervezője.
A 16 részt vevő csapatot a szervezők három kategóriába sorolták: Junior II fiúk (13–16 évesek), női (17 év fölöttiek), férfi (17 év fölöttiek). A versenyrendszert az igényeknek megfelelően alakították azzal a céllal, hogy minden csapatnak legyen legkevesebb öt mérkőzése. A Junior II. fiú és a férfi kategóriában egyaránt 6-6 csapat vett részt, míg a nőknél négy gárda harcolt az elsőségért. A bajnokság alapszakasza tornarendszerben zajlott, így alakult ki a végső sorrend, a nők viszont két kört játszottak a bajnoki címért. A fiú és férfi kategóriában az első négy csapat játszotta az elődöntőt, ezek győztesei a bajnoki címért vívtak, az elődöntő vesztesei pedig a harmadik helyért léptek pályára.
A szervezők tartottak egy hárompontos dobóversenyt is, a bajnoki címért pedig a csíkszeredai Orosz Anita és a székelyudvarhelyi Pap László küzdött meg a selejtezőket követően. A versenyt végül Pap László nyerte, aki a döntőben zsinórban ötször talált a gyűrűbe. Ráadásként a streetball-bajnokság díjkiosztója előtt három játékos kedveskedett egy rögtönzött zsákolóversennyel is, ahol a zsűri szerepét a nézők töltötték be: tapssal és ujjongással döntötték el a leglátványosabban megzsákolt gyűrűt.
A csíkszeredai városnapi streetball-bajnokságot a Junior II. fiú kategóriában a Neked1jó nyerte a Vacsárcsi All-Star és Szentendre csapata előtt, emléklapot kapott a Dánfalvi Némarécék, a Gézengúzok és Trollok.
A női kategóriában a PNBA lett a győztes a Gengszter Unikornisok, a Sali-Sok(k) és a Frudzsi előtt.
A férfiak versenyét a Dánfalvi Medvehajcsárok nyerték a Running&Gunning és a Random előtt, a Pick&Troll, a Mi és az Ami-Shok pedig eméklapot kapott.
A szervező Bőjte László és Holló Csaba ezúttal köszöni a megyeszékhelyi polgármesteri hivatal, a Nagy Rezső Sportegyesület, a Nagy Imre Általános Iskola és a Csíkszeredai Vöröskereszt munkatársainak támogatását, ugyanakkor nem utolsósorban Szatmári Anna, Dobos Csenge és Szopos Dávid önkéntes munkáját, akik a torna lebonyolításában nyújtottak nagy segítséget.

18. Székely Maraton
A Csíkszeredai Városnapok sportrendezvényeit a 18. Tusnád Ásványvíz Székely Maraton zárta. A résztvevők ezúttal is 42 kilométert szaladtak a Csíkszereda – Tusnád – Csíkszereda útvonalon. Az időjárás a résztvevők szerint nem éppen a szaladásnak kedvezett, hiszen a táv első felét hátszélben, a Tusnád – Csíkszereda közötti 21 kilométert viszont szembeszéllel szaladták, ez pedig az időeredményeken is meglátszott. Egyéniben és váltóban összesen 163-an szaladtak a Székely Maratonon, közülük csupán két személynek nem sikerült célba érnie.
Az egyéni versenyt a férfiaknál a bánffyhunyadi Crainic Andrei Marius nyerte, aki 2 óra 38 perc alatt szaladta le a maratoni távot, míg a nők viadalát a sepsiszentgyörgyi Crăciun Szabina nyerte, ő 4 óra 8:25 perc alatt teljesítette a versenyt.

Crainic Andrei Marius szaladta le leghamarabb a maratoni távota szerző felvétele

A dobogósok
Összetett. Férfiak: 1. Crainic Andrei Marius (Bánffyhunyad), 2. Gorgan Claudiu (Szatmárnémeti), 3. Bobiș Iosif (Görgényszentimre).
Nők: 1. Crăciun Szabina (Sepsiszentgyörgy), 2. Făcăoaru Mioara, 3. Laczkó Edit (mindketten Csíkszereda).
Váltók: 1. Electrosistem Nagybánya I., 2. Fitnesstribe Breaking III. Sepsiszentgyörgy, 3. Székely Expressz (Nagy Elemér, Szász Huba, Magyari Tihamér, Mihály Gábor).

Egyéni kategóriák
21 év alattiak: 1. Bobiș Iosif.
21–40 évesek: férfiak: 1. Crainic Andrei Marius, 2. Gorgan Claudiu, 3. Simon István (Gyergyóremete); nők: 1. Crăciun Szabina.
40 év fölöttiek: férfiak: 1. Fazakas Imre (Csíkkarcfalva), 2. Berkeczi Levente (Csíkszereda), 3. Amiaza Nicu (Egyedhalma); nők: 1. Făcăoaru Mioara, 2. Laczkó Edit (mindketten Csíkszereda).
60 év fölöttiek: férfiak: 1. Kovács Attila (Tusnádfürdő).

Váltó kategóriák
18 év alattiak: lányok: 1. Electrosistem Nagybánya
35 év fölöttiek: férfiak: 4. Fitnesstribe Breaking III., 2. Székely Expressz, 3. Highlander (Máté Zsolt, Kedves Botond, Colciar Horea Cosmin, Csíki Szilárd Pál); nők: 5. Fitness Tribe Lányok II. Sepsiszentgyörgy, 2. Carpați Csíkszereda (Făcăoaru Mioara, Gráncsa Camelia, Benedek Tünde, Lakatos Ágnes), 3. Runtustic Csíkszereda (Egyed Adél, Galaczi Éva, Horváth Dorottya, Gál Csilla).
Masters 180: férfiak: 1. Jóbarátok Csíkszereda (Csiszér Csongor, Túros Endre, Afilipoaie Marius, Orbán József), 2. Run Maroshévíz (Câmpean Zoltán, Bobiș Grigore, Butna Sebastian, Stănescu Flaviu), 3. Madárfészek Godako Ökölvívó Akadémia Gyergyószentmiklós (Benkes József, Huszár Árpád, Páll Attila); nők: 1. Háromszéki Lányok Sepsiszentgyörgy.
Masters 240: férfiak: 1. Gentiana Csíkszereda (Kovács Attila, Benő Zoltán, Csomortáni Attila, Imre István).

Lábtenisz. Két marosvásárhelyi és egy sepsiszentgyörgyi csapat végzett dobogós helyeken a Városnapi Lábteniszbajnokságon, amelyet szombaton a csíkszeredai József Attila Általános Iskola sporttermében tartottak. Az eseményen kilenc páros vett részt, négy Marosvásárhelyről, három Sepsiszentgyörgyről érkezett, Csíkszeredát pedig két duó képviselte. Eredmények: 1. Lakatos Mihály és Baróti Zsolt (Marosvásárhely), 2. Szilveszter László és Both Gyula (Marosvásárhely), 3. Máthé László és Farkas István (Sepsiszentgyörgy), 4. Ilyés Róbert és Ferenczi Csaba (Csíkszereda).

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb