La Corunában az FK

39

Alig értek véget a korosztályos labdarúgó országos bajnokságok, az FK Csíkszereda U17-es csapata szünet nélkül folytatja munkáját. Meghívást kaptak ugyanis egy spanyolországi nemzetközi labdarúgótornára, amely remekül szolgálhatja az alakulat felkészülését a soron következő bajnoki idényre, amelyet az Elit ligában kezd.

Magabiztos játékkal simán nyerte meg az FK Csíkszereda U17-es csa­pata az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokság második vonalának I-es csoportját, amivel kivívta a jogot arra, hogy a következő idényben a román Elit ligában szerepeljen. A bajnokság a múlt héten ért véget, ám a csapat komolyan készül, hogy ütőképes maradjon az ország legjobb 24 csapata között is.
Ennek érdekében az FK Csíkszereda a Barcelonában dolgozó magyar edző Tajti Józsefen keresztül meghívót kapott egy La Corunában sorra kerülő nemzetközi tornára, amely meghívást el is fogadta a Dusinszki Zoltán által vezényelt alakulat. Az 1999–2000-ben születettekből álló gárda jövőre átalakul, hiszen az 1999-esek korosztályt váltanak és felkerülnek az U19-es keretbe. A sikeres szezonra a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia szakmai partnere, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia is felfigyelt, akiken keresztül három játékos – Kovács Dániel, Bara Levente és Tamás Nándor – bekerült a magyar U16-os válogatott keretébe, továbbá Lakatos Miklós, Csiszér Balázs és Tamás Nándor szóhoz jutott az FK felnőtt, harmadik ligás csapatában is.
„A következő idényben öt játékosunk vált korosztályt, így őket pótolnunk kell, és mindezt oly módon, hogy ütőképes keretünk maradjon, amellyel helyt tudunk állni az Elit ligában. Jelenleg így 14 játékosunk van, akiket pótolnunk kell. Ezen játékosok pótlására már lépéseket tettünk, és lehetőség szerint a spanyolországi nemzetközi tornán már ők is ott lesznek. A La Corunában sorra kerülő tornát június 27. és július 2. között rendezik, és ez jól fogja szolgálni a felkészülésünket is” – fogalmazott Dusinszki Zoltán.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek