Lezárult a tehetséggondozó program

Pro Terra Alapítvány

102

Kiállítással zárták a gyergyó­szent­miklósi Pro Terra Alapítvány harmadik tehetséggondozó programját, amelyet a szervezet a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központtal, valamint az Erdélyi Tehetségsegítő Tanáccsal partnerségben szervezett. A program során készített munkákból létrehozott tárlatot a felkészítők helyszínén, péntek délután, Gyergyószárhegyen nyitották meg.

A két korábbi tehetséggondozó programmal ellentétben nemcsak a művészeti középiskolákba felvételizők szakmai felkészítése, hanem a kiemelkedő rajzképességekkel rendelkező gyermekek azonosítása, illetve a szakmai fejlődéshez szükséges lehetőség biztosítása is a szervezet céljai között szerepelt.
Az ingyenes programon – február 16. és április 12. között – nyolc szárhegyi műhelymunkán vett részt a tizenhat hét-nyolcadik osztályos jelentkező, az általános iskolás végzősök közül pedig hatan készülnek művészeti középiskolába.
A felkészítőket a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola szaktanárai, Fazakas Ildikó és Siklódy Ferenc, valamint a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Középiskola pedagógusai, Lakatos Gabriella és Török Ferenc vezették, míg a programfelelős a szárhegyi központ művészeti vezetője, Ferencz Zoltán, illetve Szőcs Zsuzsánna volt.
A korábbi években linómetszetet is láthattunk a zárókiállításon, most viszont ehelyett mozaiktechnikával készített munkákat állítottak ki.
– Jövőre nagy valószínűséggel csak azok a diákok vesznek majd részt a programon, akik biztosan tudják, hogy művészeti iskolába felvételiznek. Azért, hogy a leglelkesebb diákokkal foglalkozzunk – mondta a zárókiállítás megnyitóján Szőcs Zsuzsánna.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek