Küzdeni akarásból jeles

59

Hatalmas tartásról tett bizonyosságot a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata kedd este a MOL Liga éllovasa ellen. A MAC Budapest hatalmas tempót diktált, de a hazai csapat a telt házas közönség biztatásától megittasodva hősiesen küzdött. Előbb kétgólos, majd egygólos hátrányból is felállt. A hosszabbítás perceit viszont már nem bírták. Hatalmas pontot szereztek a csíkiak.

Ritkán jutottak el a csíkiak a MAC kapujáig Fotó: László Róbert
Ritkán jutottak el a csíkiak a MAC kapujáig Fotó: László Róbert

Hat alapember – Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Gecse, Belrjov, Bors, Mihály – nélkül állt fel a kedd esti MOL Liga-mérkőzésre a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a sorozat éllovasával, a MAC Budapesttel szemben. A hat játékos hiánya pedig alaposan megérződött. Alig négy perc után a MAC kétgólos előnyre tett szert. A hátrány mellett Oktyabrjov, a hazaiak vezetőedzője azért is foghatta fejét, hogy két nevezett hátvédje – Konyajev és Bednar – alig hét perc után megsérült és nem tudta folytatni a játékot. Improvizálnia kellett. És ez hathatós volt, annak ellenére, hogy a harmad további felében is hatalmas volt a vendégfölény. Egy-egy kontrára viszont futott az erőből. Egy ilyen akcióból Alekszejev keresztpasszából Ozols szépített. Majd kettős emberelőnybe is kerültek a hazaiak, amely áthúzódott a második harmadra.
A kettős előnnyel pedig éltek is a fiúk. Ozols kék vonalas lökete csorgott át Bálizs lábai között. A MAC felbőszült az egyenlítésen. Óriási nyomást helyezett a csíki csapatra, amely remekül védekezett és zárt mindent. És ha nem, akkor ott voltak Peksa bravúrjai, illetve a kapuvas, amelyet McDonald lőtt szét. Az eredmény viszont nem változott.
Az utolsó harmadra egy picit talán alábbhagyott a MAC tempója, és több hazai kontra fért bele. Egy ilyen akció során Tambijevs lőtt vasat. Kis idő múlva egy rossz zárást követően McDonald ugrott ki és lőtt védhetetlen gólt. A vendégek pár perc múlva elcserélték magukat. Az előnnyel pedig a légiós sor hamar élt. Tambijevs volt a gólszerző. Az indulatok percek alatt az egeket csapdosták. Sorra kerültek a büntetőpadra a játékosok. A rövidebbet az újonc húzta, de a Sportklub nem tudott élni a lehetőségekkel. Az eredményt viszont befagyasztották.
Jöhetett a hosszabbítás, ahol már a frissebb MAC nem kegyelmezett. Nagy Krisztián alig négy perc alatt eldöntötte a találkozó sorsát. A csíki hokisok viszont minden elismerést megérdemelnek, hiszen nagyot küzdöttek az egy pontért.

Eredmény
Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest 3–4 (1–2, 1–0, 1–1, 0–1) – h. u.
Gólszerzők: Ozols (9., 22.), Tambijevs (49.), illetve Klempa (1.), Nagy K. (4., 64.), McDonald (45.).

Mestermérleg
Artus Oktyabrjov, Csíksze­redai Sportklub: „Megint rosszul álltunk bele a meccsbe. Ennek ellenére boldog vagyok, hogy sikerült erőt merítenünk, és összejött a pontszerzés. Ezzel bizonyítottuk, hogy egy nagyon jó csapat vagyunk. Köztudott, hogy hiányos volt a keretünk a mai meccsre. Épp ezért szeretném megjegyezni, hogy minden játékos, aki ma jégre lépett, egy hős.”
Majoross Gergely, MAC Bu­dapest: „Ma nem működött annyira akadálytalanul, gördülékenyen a gépezett, mint ahogyan megszoktuk. Örülök, hogy ennek ellenére nagyon sokat dolgoztunk és igyekeztünk pótolni ezeknek az automatizmusoknak a hiányát. Ezek nyilván előfordulnak. Összességében örvendek a sorozatban elért 15. győzelmünknek, illetve hogy Csíkszeredában újra ilyen sokan járnak mérkőzésekre, és átélhetünk olyan élményeket, mint például a székely himnusz.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek