Kupát és bajnokságot nyernének

Készülnek a teremlabdarúgók

460

Elkezdte a felkészülést a 2018/­2019-es bajnoki idényre a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a nyár elején kinevezett Kito Ferreira vezényletével, akárcsak az FK Székelyudvarhely. A csíki és az udvarhelyi keretben is történtek változások a nyáron, sőt az Imperial Wet-nél a korábban bejelentett játékosok közül három kicserélődött.

Gőzerővel készülnek Csíkszeredában a rajtra Fotó: László F. Csaba

Három új játékos érkezett a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapatához, akik korábban nem voltak bejelentve. Ezek úgymond kényszerű cserék. Egyrészt kapusposzton úgy volt, hogy marad a csapatnál Rui, ám családi okokra hivatkozva végül nem tudta vállalni a szereplést. Helyére a klub a portugál Pedro Meireles Cocót szerződtette. A 28 esztendős hálóőr eddig csupán hazája klubcsapataiban szerepelt, és a legutóbbi idényt a Carrazedo Montenegro csapatában töltötte.
A mezőnyjátékosok sorában is történt változás. A tavalyi keretből Paulo Pinto, aki úgy volt, hogy marad, más csapathoz szerződött. A bejelentett Rodrigo Taverna családi okok miatt nem jött, míg Carlos Anost csapata nem engedte el, mivel érvényes szerződése van. A felkészülés kezdetére viszont sikerült őket pótolni a 30 éves Daniel Ramos, illetve a 35 esztendős Nandinho személyében. Mindketten eddigi pályafutásuk során csupán Portugáliában játszottak, ám utóbbi 12 alkalommal magára húzhatta a portugál válogatott mezét.
Az újonnan érkezettekkel lett teljes a csíkszeredai csapat kerete, amely négy kapust, illetve 12 mezőnyjátékost számlál. Hozzájuk csatlakoznak azon ifi sportolók, akik még bevetésre kerülnek a szezon során.
A keret jövő csütörtökig hazai környezetben készül, majd elutazik Dévára, ahol egy nemzetközi felkészülési tornán vesz részt a Dévai Autobergamo, a Makkabi Tel-Aviv, illetve a Berettyóújfalu társaságában, hogy majd a hónap végén egy portugáliai edzőtábor nézzen ki számukra. A bajnokság a tervek szerint szeptember elején kezdődik.
A bajnoksággal kapcsolatban Görbe Walter, a csapat fenntartója elmondta, hogy egy ilyen volumenű befektetés után bajnokságot, illetve Románia-kupát szeretnének nyerni, vagyis mindent.
– A csapat célkitűzése a román bajnokság, illetve a Románia-kupa megnyerése kell legyen. Rendkívül tapasztalt edző irányítja most a csapatot, akinek minden típusú edzői licence megvan, sőt edzői felkészítőket is szokott tartani. Amennyiben a csapaton belül megmarad az a jó hangulat, amely a legutóbbi idény második felére jellemző volt, akkor a céljainkat elérhetjük. Ebben a legnagyobb ellenfelünk a Dévai Autobergamo, illetve a Temesvári Informatica lesz szerintem – fogalmazott a tulajdonos.

Munkába álltak Udvarhelyen is
Az FK Székelyudvarhely hétfőn kezdte el a felkészülést a szeptember első hétvégéjén induló bajnokságra. Van két régi-új játákos: Szőcs Loránd és Jakab Tamás. Gălățeanu Péter és Vékás Barna nagypályás labdarúgók, a Fiatfalva kapusáról és a Székelykeresztúri Egyesülés támadójáról van szó, akik jelenleg próbajátékon vannak. Még érkezhet egy visszatérő a keretbe: Csoma Alpárral folynak a tárgyalások, a Dévai Autobergamo volt játékosa a héten dönti el, hogy elfogadja-e az udvarhelyiek ajánlatát.
– Akárcsak a tavalyi idényben, most is 14 fős keretet alakítunk ki a bajnokságra. Egyelőre van még pár kérdőjel, hogy ki, kik érkezhetnek. Birtalan Barna nem fogadta el ajánlatunkat, pár játékost most nézünk meg, hogy megfelelnek-e az elvárásainknak. Annak függvényében, hogy milyen lesz a versenykiírás alakítjuk ki a célkitűzésünket, első körben a rájátszásba való bejutás lesz a tét – fejtette ki a csapat edzője, Jakab Zoltán.
A fiúk ezen a héten napi egy edzéssel hangolnak, a következő időszak a fizikai felkészülésé lesz, míg az edzőmeccseket augusztus második felébe ütemezték.

 

A Csíkszeredai Imperial Wet kerete

Kapusok: Bíró Zsolt, Dospinescu Gica, Paltán Roland, Pedro Meireles Coco.
Mezőnyjátékosok: Alvaro, Balog Zsolt Zalán, Cezar Ribeiro, Dobri Norbert, Daniel Ramos, Diego Fogaca, Fernando Manuel Silva Leal (Nandinho), Mario Duque Velasco, Nuninho Vially, Paulo Ferreira, Szőcs László, Tankó Levente.
Szakmai stáb: vezetőedző: Kito Ferreira; kapusedző: Jorge „Xana” Branco; masszőr: Mikó László.

Az FK Székelyudvarhely kerete

Kapusok: Andrei Grigoraș, Gălățeanu Péter.
Mezőnyjátékosok: Mánya Szabolcs, Miklós Tamás, Kedei Barna, Szécsi Barna, Boda Krisztián, Hadnagy István, Csala Zsolt, Gálfi Artúr, Szőcs Loránd, Jakab Tamás, Vékás Barna.
Edző: Jakab Zoltán

 

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.