Kupameccsel hangolnak a rajtra

Elkészült a harmadosztály csoportbeosztása, ismeri ellenfeleit az SZFC

21

A Román Labdarúgó Szövetség elkészítette a hazai harmadosztályú bajnokság csoportbeosztását. A Székelyudvarhelyi FC – akárcsak az elmúlt, a 2019/2020-as idényben – az 5. csoportban szerepel. A székelyudvarhelyiek a hétvégén felkészülési mérkőzést játszottak, szerdán viszont a Románia-kupa második fordulójában lépnek pályára.

Mészáros Alpár már az idénykezdés kapujában tart a felkészüléssel Fotó: szfc.ro

Felkészülési mérkőzéssel hangoltak szombaton a hama­rosan kezdődő idényre a Szé­kely­udvarhelyi FC labdarúgói. Mé­száros Alpár csapata számára ismertté vált a hazai labdarúgó 3. Liga 2019/2020-as idénybeli ellenfeleinek neve is, ugyanis a hazai szakszövetség (FRF) elkészítette a csoportbeosztásokat. Az SZFC, akárcsak az elmúlt idényben, ősztől is az 5. csoportban szerepel.
Szombaton újabb felkészülési mérkőzést játszott az SZFC, Mészáros Alpár gárdája a szintén harmadosztályú Ceahlăul Piatra Neamț csapatát fogadta. Noha az első félidőben a hazaiaknak többször is sikerült helyzetet kialakítaniuk, gól nem született a szünetig. A pihenőt követően nyolc cserét hajtottak végre a hazaiak, ez végül lendületet adott az SZFC-nek, és Adrian Viorică, majd Pál Kristóf is betalált az ellenfél kapujába, így az udvarhelyiek megnyerték a találkozót. „Jó edzőmérkőzést játszottunk, mindkét csapatnak sok helyzete volt. Ahhoz képest, hogy négy hete edzünk, elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Még két hét van hátra a bajnokság kezdetéig, addig igyekszünk a legjobb formába kerülni” – mondta a találkozót követően Mészáros Alpár.
Az SZFC szerdán 17.30-tól a Románia-kupa második körében lép pályára Nyárádtőn, a helyi Unirea ellen. „Három hete velük játszottuk az első nyári barátságos meccsünket, amelyen 3–2-re kikaptunk. Jó képességű negyedosztályú csapattal találkozunk, amelynek a következő idényben a feljutás a célja. A kupameccsek a legveszélyesebbek, mert az a csapat, amely alacsonyabb szintű, mindig győzni akar, és kétszer akkora erőbedobással játszik” – mondta az SZFC edzője.
A szombati, Ceahlăul elleni meccset a Tudose – Berkeczi, Stăncuțu, Vulpe, Marucza, Izmană, Jakab, Iovu, Taciuc, Dinu, Viorică felállítással kezdte meg az SZFC, majd a második félidőben játéklehetőséget kapott Somogyi – Pál, Györgydeák, Tankó, Kovács, Jankó, Solymosy és Vékás is.

A csoportbeosztások
A 2019/2020-as idényben öt csoportba sorolta be a Román Labdarúgó Szövetség a harmadosztályban szereplő csapatokat. Akárcsak az elmúlt kiírásban, ősztől is 16 csapat szerepel egy csoportban, a bajnokság végén az öt csoport győztese feljut a 2. Ligába, míg a 13–16. helyezettek, illetve a leggyengébb 12. kiesik. A pontvadászat augusztus 24-én rajtol, az őszi idény november 30-ig tart, a tavaszi pedig március 7-én kezdődik, és május 30-án fejeződik be. Az SZFC ősztől újból az 5. csoportban szerepel. A tavalyhoz képest vannak változások a csoportban, Szászhermány idén nem nevezett a harmadosztályba, míg a Barcarozsnyói Olimpic Cetatet áthelyezték az 3. csoportba, az alsógáldi és gyulafehérvári gárdát pedig a 4. csoportból helyezték át az 5-ösbe. A megyei bajnokok selejtezőinek négy győztese – Sellenberki Viitorul, Váradszentmártoni SK, Zilah, Marosvásárhelyi VSK – kapott besorolást az 5. csoportba, míg a Nagyváradi Luceafărul visszalépett a harmadosztálytól, helyét pedig a 2. Ligából kieső ACS Energeticianul vette át, amely Viitorul Pandurii Târgu Jiu-ra változtatta nevét.
Az 5. csoport beosztása: Al­sógáldi Industria, Gyulafehérvári Unirea, Sellenberki Viitorul, Nagyváradi Luceafărul, SK Vá­radszentmárton, VSK Zilah, Tordai Sticla Arieșul, Kolozsvári CFR II., Dési Unirea, Kolozsvári Sănătatea, Szászrégeni Lendület, VSK Marosvásárhely, Besztercei Unu Fotbal Club Gloria, Szé­kelyudvarhelyi FC, Lénárd­falva, Nagybányai Minaur.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek