Kupagyőztes az Egyesülés

Bajnokság után újabb siker

116

Megnyerte a 2018/2019-es lab­da­rúgó-Románia-kupa megyei sza­kaszát a Székelykeresztúri Egye­sülés, így a csapat egy hónap múlva már az országos körben folytathatja a szereplést. A keresztúri labdarúgók zsinórban negyedszer nyerték meg a kupaküzdelem megyei szakaszát.

Zsinórban immár negyedszer bizonyult a legjobbnak a labdarúgó-Románia-kupa megyei szakaszában a Székelykeresztúri Egyesülés. A csapat idén megnyerte a megyei bajnokságot, ám a 3. ligás selejtezőkön nem vehetett részt, mivel a klub nem rendelkezik sportbizonylattal. A remények szerint júliusban az országos körben folytathatja a Románia-kupa-küzdelmeket az Egyesülés.
A 2018/2019-es Románia-kupa megyei szakasza hét körből állt, az első három körben a Csík és Udvarhely körzetiben szereplő csapatok léptek pályára, a negyedik körben csatlakoztak hozzájuk a megyei pontvadászatban szereplő gárdák is. A székelykeresztúriak viszont csak az ötödik körben léptek be a sorozatba, míg döntőbeli ellenfelük, a VSK Gyergyószentmiklós már a negyedik körben játszott.
A gyergyószentmiklósiak a negyedik körben hosszabbítás után 4–3-ra győzték le a Csíkszépvízi MÜ-t, majd 8–3-ra nyertek a Maroshévízi Pro Maros ellen, végül újabb hosszabbításos meccset követően – 4–3 a Balánbányai Bányász ellen – jutottak a megyei fináléba. A címvédő Egyesülés az ötödik körben a Betfalvi Küküllő ellen nyert 6–2-re, majd a hatodik körben Farkaslaka ellen csak büntetőlövésekkel sikerült bejutniuk a döntőbe.
Szombaton Gyergyószentmiklós adott otthont a Románia-kupa megyei szakasz döntőjének, Kovács Ákos találatával az Egyesülés már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, majd az 50. percben Vékás Barna megduplázta a vendégek előnyét. Két perccel később Gergely Róbert szépített a VSK részéről, ám a 79. percben Vékás duplázott, és eldöntötte a találkozót.
Az Egyesülés 2015-ben az FK Csíkszereda II.-t, 2016-ban a Csíkszépvízi MÜ-t, tavaly pedig a Homoródalmási Homoród csapatát győzte le a Románia-kupa megyei döntőjében. A júliusban kezdődő országos szakaszban Hargita megyét három csapat képviseli: a Székelykeresztúri Egyesülés mellett két 3. ligás gárda, a Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda harcol a továbbjutásért.
Eredmény: Labdarúgó Románia-kupa, Hargita megyei döntő: VSK Gyergyószentmiklós – Székely-
keresztúri Egyesülés 1–3 (0–1)
/Gergely Róbert (52.), illetve Kovács Ákos (8.), Vékás Barna (50., 79.)/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.