Kupagyőztes a VSK

Egy trófea megvan, a másodikra is esélyesek

29

Gólzáporos mérkőzésen nyerte meg a 2019-es Románia-kupa megyei szakaszát a VSK Gyergyószentmiklós. A csapat idén a 4. Liga Keleti szakaszának megnyerése után elhódította a megyei szakasz Románia-kupáját, vasárnap pedig révbe érhet a megyei labdarúgó-bajnokságban is.

Az év első trófeáját már megnyerte a VSK Gyergyószentmiklós. Vasárnap duplázhatnak

Sikeres idényt zárhat a VSK Gyergyószentmiklós labdarúgócsapata, hiszen két sorozatban az első helyen zárt, a harmadikot pedig vasárnap zárhatja le. A csapat a megyei labdarúgó 4. Liga Keleti csoportjának alapszakaszát és rájátszását is megnyerte, a döntőben pedig az első találkozót 6–0-s sikerrel zárta a Nyugati csoport győztese, Nagygalambfalva ellen. A visszavágót vasárnap 17 órától Nagygalambfalván rendezik. A megyei pontvadászat 2018/2019-es kiírásának győztese selejtezőt játszik a 3. Ligába való jutásért, Hargita megye bajnoka Szeben megye bajnokával vív majd páros mérkőzést, az első találkozót június 15., a visszavágót 22-én játsszák. A Szeben megyei bajnokságot a Sellemberki Jövő nyerte.
A VSK Gyergyószentmiklós szerdán a vártnál könnyebben nyerte meg a Románia-kupa megyei szakaszát. A Székelykeresztúri Egyesülés több játékosa ugyanis Székelyföld válogatottjával a CONIFA Európa-bajnokságon vesz részt, ám annak ellenére, hogy a döntő elnapolását kérték, erre nem került sor. A szerda délutáni döntőre ezért az Egyesülés többnyire az ifjúsági játékosaival állt ki, így nem a győztes kiléte, hanem az eredmény volt csupán a kérdés. A szünetben már öttel vezetett a VSK, a végére több mint egy tucat gól született, két játékos, Szőcs László és Ilyés Róbert is mesternégyest ért el.
Az elmúlt évben a Székely­ke­resztúri Egyesülés a megyei labdarúgó-bajnokságot és a Románia-kupa megyei szakaszát is megnyerte, idén azonban a pontvadászat Nyugati csoportjában a második helyen zárt, és ugyancsak második lett a kupasorozatban is.

Eredmény
Labdarúgó Románai-kupa, Har­gita megyei szakasz, döntő: VSK Gyergyószentmiklós – Szé­kely­ke­resz­túri Egyesülés 13–0 (5–0) /Andrei Țepeș (9.), Szőcs László (20., 72., 87., 89.), Ilyés Róbert (42., 47., 50., 70.), Tankó Levente (36.), Paul Ungureanu (63.), Răzvan Hoffman (85.), Kurkó Márk (89.)/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek