2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Kupagyőzelem

Konstancán rendezték meg az elmúlt hétvégén a serdülő asztaliteniszezők számára a Románia-kupát. A Székelyudvarhelyi ISK-FSK sportolói remekül szerepeltek a viadalon, Tamás Szabolcs kupagyőztesként tért haza.

Tökéletes versenyzéssel búcsúzott korosztályától a hazai mezőnyben Tamás Szabolcs, aki a hétvégén megrendezett asztalitenisz serdülő Románia-kupán nem talált legyőzőre. A konstancai Olimpia Központban tartott egyéni versenyen az ország legjobb serdülő korosztályos asztaliteniszezői álltak asztalhoz, a kétnapos rendezvényen előbb selejtezőcsoportokban zajlottak a mérkőzések, majd a harminckettes főtáblán kieséses rendszerben folytatódott a verseny.
Tamás Szabolcs ranglistapontjainak köszönhetően kiemeltként csak a főtáblán szállt be a versenybe, Sánduly Levente és Pinzar Andrei megnyerve csoportját csatlakozott a legjobb harminckettőhöz. Balázs Csaba, Szőcs Bence, Karácsony Dániel, Szilágyi Paul és Vetésy Norbert nem tudott a főtáblára jutni, így ők a vigaszágon folytatták a versenyt.
A főtábla első fordulójában Tamásnak és Sándulynak nem okozott különösebb gondot a mioveni-i, illetve besztercei ellenfél, Pinzar azonban vereséget szenvedett. A második fordulóban Sánduly az első számú kiemelt craiovai Bogdannal szemben hajtott fejet, Tamás viszont a konstancai Buglea ellen győzött. A nyolcaddöntőben Tamás Szabolcs ellenfele az a besztercei Hurloi volt, akitől az utóbbi két alkalommal vereséget szenvedett, ám az udvarhelyi most sokkal kiegyensúlyozottabb játékkal nyert és az elődöntőbe jutott, ahol a konstancai Chiriţa ellen hátrányból fordított és nyert
A döntőben óriási csata zajlott, a buzăui Vrabie ellen az első szettet Tamás Szabolcs nyerte, de ellenfele fordítani tudott. A harmadik szettben az ISK-FSK sportolója megszerezte a szettelőnyt, a buzăui fiú pedig hiába próbálkozott megfordítani az eredményt, a negyedik szettben Szabolcs magabiztos játékkal és a 3–1-es győzelmével elhódította a Románia-kupát.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb