Kupadöntőt játszik a Vasas

A szezon meccsére készülnek

66

Az idény legfontosabb összecsapására készül a Székelyud­varhelyi Vasas Femina női labdarúgócsapata, amely Marosvásárhelyen a Kisbecskereki Fortunával találkozik a Románia-kupa fináléjában. Szurkolói autóbusz is indul.

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina labdarúgócsapata Románia-kupa-döntőt játszik

A legutóbbi idény során az elődöntőben búcsúzott a Románia-kupa küzdelmeitől a Székelyudvarhelyi Vasas Femina női labdarúgócsapata, amely idén viszont elért a fináléig. Itt a Kisbecskereki Fortuna lesz az ellenfél ma 17 órától, amely összecsapást a marosvásárhelyi Transil stadionban rendeznek.
A Vasas idénye hullámzó volt az idén és mondhatni teljesen ellentétes. A bajnokság során végig harcban voltak a rájátszást érő első három helyért, amelyről viszont az utolsó forduló után le kellett mondjanak. Hiába indultak esélyesként az újonc Galaci Universitatea elleni idegenbeli találkozón az udvarhelyi lányok, nagyon görcsösen játszottak és sima 4–0-s vereséget szenvedtek. A minimális egy pont nem lett meg a rájátszáshoz, így végül a negyedik helyen zártak. Egyébként a rájátszás vége előtt két fordulóval már eldőlt, hogy a Kolozsvári Olimpia ezúttal is megnyeri a bajnokságot.
A Vasas a bajnokságbeli utolsó forduló után készülhetett a Románia-kupa elődöntőjére, szintén a Galac ellen és szintén idegenben. Ezúttal fordult a kocka, a lányok remek játékot mutattak. Már az első félidőben jobban játszottak, mint soros ellenfelük, ám az állás még 1–1 volt, hogy a második felvonásban zsinórban rúgott három góllal meglegyen a győzelem és egyben a történelmi döntőbe jutás.
Az ellenfél viszont az Kis­becs­kereki Fortuna lesz, amely hatalmas meglepetésre kiütötte a bajnoki címet megszerző Kolozsvári Olimpiát. Az idény során a felek kétszer összemérték már erejüket. Idegenben 1–1-re végződött a találkozó, míg Székelyudvarhelyen a Vasas 4–1-re nyert.
Ezúttal semleges pályán mérik össze erejüket a felek és a ma 17 órától sorra kerülő találkozóra a klub vezetősége szurkolói buszt indít. Jelentkezni ma 10 óráig lehet a 0744–762284-es telefonszámon.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek