Kunszentmártoni diákok Csíkszeredában

38

Kétszer öt napot töltött Csíkszeredában a Karcagi Szakképzési Centrum Kunszentmártoni Gimnáziumának és Szakképző Iskolájának csoportja. A magyarországi iskola a Határtalanul! program keretében másodszor látogatott a csíkszeredai Márton Áron Főgimnáziumba.

Vendégek a gimnázium előtt. Határtalan csoportkép
Vendégek a gimnázium előtt. Határtalan csoportké

Kétszer öt napot töltöttek a kunszentmártoni diákok Csíkszeredában a Bethlen Gábor Alap által meghirdetett Határtalanul! program keretében. A megyeközpontban a Márton Áron Főgimnázium XII. E osztálya fogadta a magyarországi fiatalokat, akik az öt napban részletesebb betekintést nyertek az itt élő fiatalok mindennapjaiba, a főgimnázium működésébe, illetve megismerkedtek Csíkszereda földrajzával és történelmével.
– Ennek a pályázatnak az a legnagyobb értéke, hogy közel hozott egymáshoz több száz kilométerre élő embereket. Sok újat tanultunk történelemből, földrajzból, irodalomból Székelyföldről és Magyarországról. Megismerkedtünk egymás iskolarendszerével, és arról is tájékozódtunk, hogy milyen lehetőségei vannak a középiskolát elvégző fiataloknak a két országban – mondta Pintér Edit, a kunszentmártoni gimnázium tanára.
A program keretében a Márton Áron Gimnázium diákjai már két alkalommal látogattak el Kunszentmártonba, a Varga László iskolaigazgató által elindított kapcsolat pedig a magyarországi iskola helyi vendégeskedésével folytatódott.
– Köszönjük Varga László igazgatónak, hogy lehetővé tette a kapcsolat kialakulását a két gimnázium között, illetve a csíkszeredai gimnázium XII. osztályának, Halász Gyöngyi osztályfőnöknek és a szülőknek, akik szintén támogatták ittlétünket. Az öt nap alatt tartalmas programot állítottak össze számunkra mindkét alkalommal – tette hozzá a kunszentmártoni iskola képviselője.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek