Kulturális ajánló

66

Xantus Géza tárlata Győrben
Ma este 5 órakor nyílik a Csíkszeredában élő Xantus Géza festőművész Út a Végtelen felé című kiállítása Győrben, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtárban. Köszöntőt mond: dr. Veres András győri megyéspüspök, a kiállítást megnyitja: Bráda Tibor Munkácsy-díjas festőművész. Közreműködik Keszei Johanna fuvolaművész. A kiállítás megtekinthető 2019. február 28-ig.

Kontraszt
Kontraszt címmel nyílik egyéni fotókiállítása Kuti Zoltán Hermannak Csíkszeredában, a megyeháza földszinti kiállítóterében. A tárlatot ma 18 órakor Túros Eszter művészettörténész nyitja meg. A csíkszeredai fotós 1974. január 8-án született. Fényképészeti alapismereteit egy fotótanfolyamon, valamint szakkönyvekből, videókból sajátította el. Örömmel fényképez bármit, ami felkelti a figyelmét, legyen az természet, néprajz, divat, akt stb., és mindig próbálja megörökíteni az adott, de vissza nem térő pillanatot. 2012 óta a csíkszeredai Prisma fotóklub aktív tagja. Fotóival sok hazai, valamint magyarországi közös kiállításon szerepelt, folyamatosan hazai és nemzetközi fotópályázaton vesz részt, ahol főleg néprajzi és szociofotó témában különböző díjazásokat ért el és számos beválogatott fotója szerepelt már. A fotókiállítás február 20-ig tekinthető meg.

Erdélyi slam poetry előválogatók
A kolozsvári Bulgakov Kávéházban jelen­tette be január 15-én a Nest – Erdélyi Össz­mű­vészeti Gyűjtőpont a 2019-es Erdélyi Slam Poetry Bajnokság előválogatóinak hely­színeit és dátumait. A februárban star­to­ló slam poetry megmérettetést öt vá­ros­ban – Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Szé­kely­udvarhelyen, Csíkszeredában és Sepsi­szent­györgyön – szervezik meg. Az idei slam poetry előválogatók nagy újdonsága az Erdélyben először turnézó budapesti Slow Village hiphopformáció koncertsorozata lesz a versenyeket követően. A 2007-ben feltűnt Slow (azaz Zsigri Bé) producerként a magyarországi instrumentális hiphop/ab­sztrakt hiphopszíntér egyik legfontosabb alakja, aki 2015 körül váltotta addig sem lassú munkatempóját még nagyobb ütemszámra, majd 2016-ban létrehozta a Slow Vil­lage kvartettet Goulasch-sal, Nash-sel és Tinkkel. A nagy slam poetry megmérettetésre a Nest Facebook- vagy Instagram-ol­dalán lehet üzenetben jelentkezni, vagy ese­mény előtt az alább megadott helyszíneken. A szakmai zsűri által továbbjuttatott ver­senyzők képezik majd a 2019-es Slam Poet­ry Döntő élmezőnyét. Az előválogatók hely­színe és időpontja: Kolozsvár – február 27. szerda, Flying Circus; Marosvásárhely – február 28. csütörtök, Jazz&Blues Club; Szé­kely­udvarhely – március 1. péntek, Felső G – ‘Zújgé; Csíkszereda – március 2. szombat, Grund; Sepsiszentgyörgy – március 3. Szimpla.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek