Különleges koncerteket ajánlanak

Változik a helyszín

76

Igényes koncerteket hirdetett a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ. Ma este a Szentegyházi Gyermekfilharmónia lép fel, a magyar kultúra napjára pedig a magyarországi Kiscsillag zenekart hívták meg.

Gyergyószentmiklóson lép fel a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Anagy körben sikernek örvendő Fili péntek este hét órától ad koncertet Gyer­gyó­szentmiklóson. Előzetesen 17-ére volt meghirdetve az előadás, de megváltozott a dátum, csütörtökön pedig helyszínváltoztatásról is döntöttek a szervezők. A nagy érdeklődésre való tekintettel a művelődési ház színházterme helyett a Szent Miklós-templomban lesz a fellépés. Így, bár a korábban meghirdetett jegyek már napokkal ezelőtt elfogytak, most ismét lehet jegyeket vásárolni a Figura Stúdió Színház jegyirodájában vagy a helyszínen a koncert előtt fél órával. Érvényesek a művelődési központ komolyzenei bérletei is. – A Gyermekfilharmónia közel 40 éve alakult a szentegyházasfalvi 1. Számú Általános Iskola tehetséges diákjaiból, 1983-ban vette fel a Gyermekfilharmónia nevet, évente 20-30 alkalommal lépnek közönség elé – mondta a 140 tagot számláló együttesről a művelődési központ igazgatója, Fórika Sebestyén. Megjegyezte, sokak régi álma, igénye valósul meg a fiatalok fellépésével. Az együttes repertoárja rövid klasszikus művecskékből, egyedi hangszerelésű népdalfeldolgozásokból, történelmi dalokból és más népek dalaiból áll.
A magyar kultúra napján, január 22-én lép fel Gyergyó­szentmiklóson a magyarországi Kiscsillag zenekar. A koncertnek a művelődési ház színházterme ad otthont, este hét órai kezdettel.
– Több mint 70 – jórészt a zenekar szerzői által írt – dalból válogat a Kiscsillag ezen az estén, akár az előző hónapok más fellépésein, a dalokat ezúttal is párba sorolják egy-egy témához kapcsolódva, a témákat cetlikre írva, egy kalapban keverik össze és a közönség soraiból jelentkezők húzzák ki azokat, ily módon a közönség alakítja a koncertet – mondta az igazgató.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek