Krisztus az Alfa és az Ómega

Újabb világméretű szentségimádás

102

November 24-én, Krisztus Király főünnepének előestéjén világméretű szentségimádást tartanak több országban. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti szervezői arra kérik a közösségeket, hogy minél nagyobb számban csatlakozzanak, és dicsőítsék Jézus Krisztust.

Fotó: László F. Csaba

Jézus Krisztus a kezdet és a vég, az Alfa és az Ómega, a világmindenség Királya, aki jelen van az oltáriszentségben – olvasható az idei világméretű szentségimádás felhívásában. Már tizennégy országból csatlakoztak a kezdeményezéshez, amelyet november 24-én, Krisztus Király főünnepének előestéjén tartanak.
A tavalyi felhíváshoz 18 ország csatlakozott, és összesen harmincezren imádkoztak több mint nyolcszáz helyszínen. A budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve idén is azt kérik a szervezők, hogy minél többen vegyenek részt a megmozduláson.
Kazahsztán, Kanada, Belgium, Törökország mellett Románia is kiveszi a részét a világméretű szentségimádásból. Hargita megyéből például eddig tizenkét plébánia jelezte részvételi szándékát az esemény interaktív térképén.
Göröcsfalván a Kisbol­dog­asszony-templomban lehet csatlakozni a szentségimádáshoz 16 órától, Csíkszentkirályon 17 órakor kezdődik a dicsőítés a helyi plébánián, a fitódi imacsoport is 17 órakor várja a híveket. Ugyanakkor Csíkszeredában a szociális testvérek kápolnájában is csatlakoznak a felhíváshoz, itt 20 órakor kezdődik a közös elmélkedés. A csík­somlyói Klarissza Remeteség kápolnájában is szentségimádás lesz 17 órától, a csíkszentdomokosi plé­bá­niatemplomban 18 óra 19 perckor kezdődik el a közös ima. A gyi­mes­középloki Szent Mária Mag­dolna-templomban 18 órakor várják a híveket, Tusnádfürdőn a Kisboldogasszony-templomban 16 órakor kezdődik a szentségimádás. Székelyvarságon a Szent Péter és Pál-templomban lehet gyülekezni 17 órakor, a székelyszentléleki templomban 18 órakor várják a híveket, és Székelyudvarhelyen 18 óra 30 perckor hívják közös imára az embereket a Szent Miklós-templomban.


Mindezek mellett Székelyke­resztúr sem marad ki a felhívásból, itt 19 órakor kezdődik ifjúsági szentségimádás a Szent Kereszt Felmagasztalása-templomban. Gyergyószentmiklóson 17 órakor kezdődik el a közös dicsőítés.
A jelentkező plébániák, kápolnák, gyülekezetek listája egyre gyarapszik, a szervezők emlékeztetnek: fontos, hogy minden résztvevő jelentkezzen a weboldalon, hiszen így tudják nyomon követni azt, hogy mennyien imádkoznak együtt.
– Ha Jézus a Te Királyod is, akkor tarts velünk! Segíts a szentségimádás létrejöttében a plébániádon, közösségedben, és jelentkezz a corpusdomini.iec2020.hu oldalon, vagy csatlakozz ugyanitt egy helyszínhez – hívja fel a figyelmet Fábry Kornél, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek