Közzétették a rájátszás menetét

140

A Román Labdarúgó Szövetség elkészítette a teremlabdarúgó első liga rájátszásának menetrendjét, illetve párosításait. Az FK Székelyudvarhely a felsőházban lesz érdekelt, míg a Csíkszeredai Imperial Wet az alsóházban. Előbbiek éremért mennek, míg utóbbiak Marosvásárhely legyőzésével zárhatnak a hetedik helyen.

Most kell összeszedje magát az FK Székelyudvarhely Fotó: Sinka-Király Levente

Lejárt az alapszakasz a román teremlabdarúgó-bajnokságban, amelynek egy újabb szakasza, a rájátszás veszi kezdetét a hétvégén. A két megyei csapat külön utakon fog járni. A negyedik helyen záró FK Székelyudvarhely az éremért akar küzdeni és a Galaci Unitedet, illetve a Dunărea Călărași-t kell megelőzze, míg a hetedik helyen végző Csíkszeredai Imperial Wet a Marosvásárhelyi City’US ellen játszik egy oda-visszavágó mérkőzést.
Az FK Székelyudvarhely egy pontot visz a felsőházba, ahol az alapszakasz oda-visszavágói után az első hat helyezettet a tabellán elfoglalt pozíciójuk alapján két csoportba sorolták. Az egyikbe az első, a harmadik és a hatodik, a másikba a többiek kerültek, három, egy és nulla pontot visznek tovább a rájátszásba. Itt következik egy újabb oda-visszavágó, majd a csoportelsők a döntőben, a másodikok pedig a kisdöntőben mérkőznek meg. Az FK Székelyudvarhely a 2-es csoportba került, egy ponttal kezdi a playoffot. Ellenfelei a tavalyi ezüstérmes, a Galaci United, valamint a Dunărea Călărași lesznek – előbb három, utóbbi nulla pontot szállított a rájátszásra. Az 1-es csoportban a címvédő, a Dévai Autobergamo, a Temesvári Informatica és a CSM Poli Iași található. A bajnokság második felvonása ezen a hétvégén indul, az FK Székelyudvarhely a sorsolás alapján nem játszik a nyitófordulóban, legközelebb április 22-én fogadja a Dunărea Călărași-t. A rájátszás a tervek szerint május 6-án zárul, ezután következik a finálé és a bronzmeccs.
Az alsóházban a Marosvásárhelyi City’US – Csíkszeredai Imperial Wet – az első meccset szombaton 12 órától rendezik Korondon, míg a visszavágót jövő hétvégén Csíkszeredában – párharc mellett Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal – Resicabányai Muncitorul találkozókat rendeznek. A párharc győztese befejezi a bajnokságot, míg a vesztesek kiesési oda-vissza meccset játszanak, amelyet egy osztályozó követ a második liga győztesével.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe április 12-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek