Közzétették a pályázati útmutatót

Farmfejlesztési intézkedés

50

Több kiírás előtt álló intézkedés végleges pályázati útmutatóját is közzétette tegnap honlapján a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR). Az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) várhatóan egy hét múlva megnyíló intézkedései között szerepel a farmok felszerelését, gépesítését, illetve a mezőgazdasági épületek építését és felújítását célzó 4.1-es is: az új pályázati útmutatók a www.afir.info honlapon tanulmányozhatók – tájékoztat lapunkhoz eljuttatott közleményében az ügynökség.
A soron következő pályázati kiírásra készülhetnek a vidéki, de nem mezőgazdasági tevékenység elindítását, bővítését fontolgatók is, azonban a készülő 6.2-es és 6.4-es kiírás sajnos csak a Duna-Delta térség pályázóinak szól.
Az AFIR ugyanakkor internetes felületén keresztül tegnap közvitára bocsátotta a 4.3-as intézkedés öntözőrendszerek korszerűsítését, felújítását támogató alintézkedésének pályázati útmutatóját is. A dokumentummal kapcsolatos javaslatokat, észrevételeket az ügynökség legkésőbb szeptember 2-ig fogadja.
A PNDR jelenleg is nyitva álló intézkedései közül a gazdák két intézkedésre nyújthatják be pályázati anyagaikat: az induló fiatal gazdákat támogató 6.1-es intézkedés és a kisgazdaságok felzárkózását segítő 6.3-as intézkedés keretében kínált finanszírozási forrásokra az AFIR augusztus elejétől fogadja az érdeklődők üzleti terveit.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.