Közzétették a kisérettségi eredményeit

197

A beharangozott határidőnél mintegy egy órával hamarabb hozta nyilvánosságra az Oktatásügyi Minisztérium a nyolcadikosok országos felmérő vizsgáján elért jegyeket az evaluare.edu.ro oldalon.

Illusztráció.

Most először név nélkül jelennek meg az eredmények, a diákoknak az iskolájukban kapott kódot kell beírniuk ahhoz, hogy lássák, hogyan szerepeltek a múlt heti vizsgán. Az „anonim listát” az iskoláknak is ki kellett 14:00 óráig függeszteniük. A szaktárca említett honlapján közölt adatsorokból kiderül, hogy megyénkben a csíkszeredai Octavian Goga Főgimnáziumban született meg a legmagasabb média, egyben az egyetlen 10-es átlag. A székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola egyik tanulója a második a rangsorban 9,91-es átlaggal, a harmadik legjobb jegy a tölgyesi általános iskolából „származik”, ott valakinek 9,85-ös médiát sikerült összehoznia.

Megyénkben összességében 2800 körül volt a vizsgázók száma, dolgozataikat Maros megyében javították. A frissen közzétett jegyeket – elégedetlenség esetén – hétfőn 16:00-19:00 óra között, illetve kedden délelőtt, 8:00-tól 12:00 óráig lehet megóvni, akár személyesen, de elektronikus formában is. Ez utóbbi esetben egy nyilatkozat szükséges, amelyben a tanuló egyetért, hogy a fellebbezés nyomán jegye nőhet, de akár csökkenhet is. A végleges eredmények július 27-én jelennek meg.

Az értékelő vizsga médiájának birtokában tudják kiszámolni a felvételi jegyüket a nyolcadikosok, 80 százalékban ez számít, a fennmaradó 20 százalékban pedig az 5-8. osztály átlaga. Az ún. felvételi jegy számít majd a középiskolába való bejutásnál. A beiratkozási lapok kitöltése, azaz az ún, kódolás a tanuló saját iskolájában zajlik július 2-6. között a szülő vagy hivatalos gyám jelenlétében. A számítógépes elosztás eredményeit július 10-én hozzák nyilvánosságra.

A szakiskolai és duális osztályokba június 29-én kezdődik a beiratkozás.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.