Közzétették a finanszírozási útmutatót

Célegyenesben a fotovoltaikus program

141

A Környezetvédelmi Alap honlapján tegnap a déli órákban közzétették a Zöld ház program – másik ismert nevén foto­voltaikus program – frissített finanszírozási útmutatóját és a pályázáshoz szükséges űrlapokat is. Így ha későre is, de minden összeállt ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjön a pályázati iratcsomóknak a jóváhagyott cégek általi feltöltése.

Eddig zötyögött, most rettenetesbe kapcsolt a program. Sietni kell Fotó: Szőke zZsuzsa

A Hivatalos Közlönyben kedden délután, a Környezetvédelmi Alap honlapján tegnap tették közzé a régóta várt programról rendelkező miniszteri rendelet aktualizált változatát, valamint a pályázáshoz szükséges űrlapokat.
Jelentős könnyítés, hogy az online igényelt telekkönyvi kivonatokat is elfogadják (www.epay.ancpi.ro). Több ügyintézéssel járó, de a biztonságot szolgáló újdonság az is, hogy az Electrica szakembereivel is ellenőriztetni kell majd a rendszert a beszerelés után.
A pályázást, a tervezést, az engedélyek igénylését és a kivitelezést is előzetesen jóváhagyott cégek végzik, a magánszemélyek nekik kell eljuttassák az iratcsomót minél hamarabb: hétfőn máris elkezdődik a pályázati anyagok online feltöltése, és félő, hogy a túljelentkezés miatt a késlekedők lemaradnak.
A szükséges iratok listáját a 2018/1287-es környezetvédelmi miniszteri rendelet 21. cikkelye tartalmazza. Bővebb információkat a www.afm.ro honlapon találnak.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek