2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Közvita az ipari övezet rendezéséről

 

 

Fokozott érdeklődés mellett tartották meg a Csíkszereda nyugati ipari övezetének rendezésével kapcsolatos közvitát kedden: a polgármesteri hivatal gyűléstermének ülőhelyei mind beteltek.

Sokakat érint és érdekel a 72 hektáros terület revi­ta­lizációja, az övezetben ugyanis kis- és közepes vállalkozások mellett országos jelentőségű ipari szereplők is kifejtik tevékenységüket.

A revitalizáció szükségessége mellett Albert Sándor csíkszeredai főépítész érvelt. Többek között új befektetések vonzását, az úthálózat élhetővé tételét és az ingatlanok megközelíthetőségének biztosítását emelte ki a szakember. Ezt követően a tervező ismertette az elképzeléseket. A közvita során a vállalatok képviselői és az övezetben lakók is megfogalmazhatták véleményüket, észrevételeiket. Egyes betervezett utakkal és azok szélességének létjogosultságával kapcsolatban merült fel a legtöbb kérdés, nagy érdeklődés övezte ugyanakkor a sörgyár szomszédságába tervezett óriásparkolót és annak helyszínválasztását is.

A közvitát követően a tervező mérlegeli, hogy mely elhangzott észrevételek, ötletek, javaslatok építhetők be a terv későbbi fázisában.


Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb