Közvetlen riválisok jönnek

Hajrához érkezik az Erste Liga alapszakasza

44

Közel két hét után a jégkorong Románia-kupát követően a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub újfent hivatalos mérkőzésen lép jégre, ezúttal az Erste Ligában. A friss kupagyőztes csíkiakra és a piros-fehér gyergyóiakra rögtön két nagyon nehéz ellenfél vár az Újpest, illetve a Dunaújváros révén, hogy majd jövő kedden egymásnak feszüljön a két székely csapat.

Kérdés, hogy a két hét szünet jól jött-e a kék-fehéreknek Fotó: Pál Zoltán

A hajrához érkezett a jégkorong Erste Liga alapszakasza, hiszen az év első hónapjában lejárnak az oda-visszavágó körök, és kiderül, mely csapatok kerülnek a felsőházba és melyek az alsóházba. A Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub a januárt rögtön két nehéz ellenféllel nyitja meg. Előbb az Újpest, majd a Dunaújvárosi Acélbikák érkeznek.

Kétarcú csapatok
Mindkét alakulat hektikus játékot mutatott az elmúlt időszakban. Míg a Sportklub Románia-kupa-győ­zelmet ünnepelt, addig az Újpest szerre hozta a meccseit az Erste Ligában, de épp a legutóbbi fordulóban meglepő szétlövéses vereséget szenvedtek az utolsó Vasastól. A Dunaújváros épp ellenkező pályát futott be, hiszen fájóbbnál fájóbb vereséget követően hatalmas meglepetésre legyőzték a Ferencvárost. A győzelem kitartott még a Vasas ellen, hogy a hétvégén hazai környezetben fejet hajtsanak a Fehérvári Titánok előtt.

Győzni szeretnének
A kék-fehérek a kupasikert követően „szabadságolnak”, ami a hivatalos meccseket illeti. Így közel két hét után lesz tétmeccsük. Don MacAdam vezetőedző pedig alaposan össze kell rázza a srácokat, hogy újra felvegyék a ritmust. Ráadásul két olyan ellenféllel szemben, akik bizonyosan javítani és bizonyítani akarnak. Előbbiek a dobogóra vágynak, míg utóbbiak a felsőházi rájátszásra.
Ugyanakkor a Sportklub vezetőedzőjének egyáltalán nem lesz könnyű dolga a januári hónapban, hiszen nem kevesebb mint 14 meccsen kell harcba vigye a legénységet. Ez a hónap alaposan meg fogja határozni mind az Erste Liga-alapszakasz helyezést, mind a román bajnokság alapszakaszbeli végső pozíciót.
– Hosszú szünet után két nagyon nehéz meccsünk lesz, amelyeken Gecse Hugó és Antal Zsombor továbbra is sérüléssel küszködik, így nem tudnak a csapat segítségére lenni. Mindkét csapat sokat korcsolyázik és ütközik, ismerjük őket, de mi a saját játékunkkal akarunk foglalkozni. Egyelőre csak az Újpest elleni mérkőzésre koncentrálunk – fogalmazott Hozó Levente, a csapat másodedzője.

Tét a felsőház
A Gyergyói Hoki Klub lépéshátrányba került a felsőházi rájátszásért vívott harcban. Igaz, a Dunaújvárosi Acélbikák úgy előzték meg a piros-fehéreket négy ponttal a tabellán, hogy közben három meccsel többet tudtak le. Mikael Tisell vezetőedző alakulata viszont ezúttal faraghat a hátrányából, hiszen az év első meccsén épp a Dunaújvárost fogadják. A győzelem pedig azt jelentené, hogy igencsak jó helyzetbe hozná csapatát a felsőházi rájátszásért vívott harcban. Egy vereség viszont sokba kerülne, figyelembe véve a csapat nagyon nehéz bajnoki programját.

A hétvégi műsor
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Újpest (18.30), Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák (18.30), Hokiklub Budapest – Brassói Corona (19.40), Schiller–Vasas SC – Vienna Capitals II. (19.40).
Vasárnap: Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák (18.30), Gyergyói HK – Újpest (18.30), Vienna Capitals II. – Brassói Corona (18.50), Ferencváros–Telekom – Fehérvári Titánok (19), Debreceni DEAC – Hokiklub Budapest (19.30).
Hétfő: Hokiklub Budapest – Schiller–Vasas SC (19.40), Ferencváros–Telekom – Brassói Corona (21).
Kedd: Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub (18.30), Fehérvári Titánok – Debreceni DEAC (19.30).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek