Közszférai bértörvénytervezet

Legkésőbb júniusig a parlament elé terjesztik a költségvetési alkalmazottak bérét szabályozó törvény tervezetét – jelentette ki tegnap Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszter.
„Dolgozunk az egységes bértörvényen. Nőni fog a közméltóságok fizetése is, de azt gondolom, hogy egyszerre kell emelni a közszférában dolgozó minden alkalmazott bérét. Arra kértem a többi miniszterkollégámat, jelöljenek ki egy-egy személyt, hogy együtt vizsgáljuk felül a jelenleg érvényben lévő jogszabályt, és szűrjük ki azokat a kategóriákat, amelyek már nem léteznek. (…) A legkisebb és legnagyobb fizetés között 1:13 lesz az arány. A tervezetet májusig elkészítjük, hogy júniusban a parlament elé terjeszthessük” – ígérte a tárcavezető. Hozzátette azt is, hogy minden bérnövekedésre van költségvetési fedezet.
A munkaügyi miniszter minderről azt követően beszélt, hogy a képviselőház költségvetési és munkaügyi bizottságai elutasították a közméltóságok bérének emeléséről szóló sürgősségi kormányrendelet törvénybe iktatását.

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb