2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Községi utakat újítanak fel

Egy orotvai községi utat újítanak fel abból a támogatásból, amelyet Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete – szeptember 25-i soros havi ülésén – szavazott meg Gyergyóditró számára – tájékoztatta lapunkat Puskás Elemér, a község polgármestere. A tanácshatározat értelmében a település 350 ezer lejt kap községi utak feljavítására, a polgármester elmondása szerint ebből egy rendkívül sürgető problémát tudnak orvosolni. További utak feljavítása is tervben van, ezeket pályázatból kívánja megvalósítani az önkormányzat.

Három utat már felújítottak. További nyolcat aszfaltozhatnak le
Három utat már felújítottak. További nyolcat aszfaltozhatnak le

Több igénylés érkezett a megyei tanácshoz a polgármestereknek korábban meghirdetett pályázat nyomán, de kevés településnek tudtak pénzt utalni.
– Kiemelt figyelmet kaptak azok a közigazgatási egységek, amelyek az év elején nem részesültek támogatásban központi költségvetésből. Megvizsgáltuk, melyek azok az önkormányzatok, amelyek idén nem kaptak utas munkálatokra semmi­lyen támogatást, és a tizenhárom olyan település mellett, amelyet év elején mellőztek a központi költségvetés leosztásakor, számukra jóváhagytuk a teljes kért összeget – nyilatkozta az ülés befejeztével Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Hozzátette: örülnek, hogy az egyik kedvezményezett Gyergyóditró község. A közigazgatásilag Gyergyó­ditróhoz tartozó Orotván található DC65-ös községi utat újítják fel a megyei önkormányzat 350 ezer lejes támogatásából. Puskás Elemér, Gyergyóditró polgármesterének elmondása szerint ebből az összegből nem tudnak több utat leaszfaltozni, azonban megoldanak belőle egy olyan problémát, amely már nem tűr további halasztást.
– Egy patak halad az út mellett, és már annyira elmosta az útszakasz oldalsó részét a víz, hogy gyakorlatilag járhatatlan – fogalmazott Puskás Elemér, hozzáfűzve: egysávos út lett a kétsávosból, amin lehetetlen közlekedni. A munkálatok kezdési időpontjával kapcsolatosan a polgármester megjegyezte: jelenleg zajlik a közbeszerzés, majd ezt követően láthatnak hozzá a tennivalókhoz.
Három községi utat újítottak fel Gyergyóditróban az elmúlt időszakban, és a továbbiakban is folytatni szeretnék ezt a sorozatot, ahogy Puskás Elemér fogalmazott: igyekeznek rendben tartani a község útjait.
Jelenleg is egy pályázat elkészítésén dolgoznak, amelynek következtében hét újabb községi utat javíthatnak fel a közeljövőben. Ha mindezek sikerrel járnak, akkor Gyergyóditró 11 felújított községi úttal rendelkezik majd.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb