Központban az irodalom

Tavaszi pályázatok

67

A Gyermekjóléti Alapítvány, az Országos Mécs László Irodalmi Társaság (OMLIT) és a Pálffy Dénes Népfőiskola Akadémia négy pályázati felhívást hirdet meg magyarországi és határon túli magyarok számára. A szervezők kicsik és nagyok jelentkezését is várják, hiszen a három irodalmi felhívás mellett színezőversenyre is be lehet nevezni.

A Gyermekjóléti Alapítvány, az OMLIT és a Pálffy Dénes Népfőiskola Akadémia három irodalmi és egy színező pályázatot hirdet meg határon túli magyarok számára. Az Igazgyöngy Értékmentő és Értékteremtő felhívás témája szabadon választott, 14 évnél idősebb amatőr és rendszeresen publikáló szerzők jelentkezését várják.
A szabályok szerint versekkel és prózai művekkel lehet benevezni, utóbbi terjedelme nem haladhatja meg a négy gépelt oldalt. További követelmény, hogy egy pályázó minimum 2, maximum 5 alkotással nevezhet be, amelyeket word dokumentum formában kell továbbítani a mecslaszlotarsasag@gmail.com e-mail-címre május 18-ig. Az igazgyöngy pályázatról további információk a http://igazgyongy-2018.webnode.hu oldalon érhetőek el.
Emellett irodalmi antológia kiadására is lehetőséget biztosítanak a szervezők, hiszen bárki jelentkezhet a következő felhívásra, aki magyar nyelven írt saját versét, novelláját, kisregényét szeretné igényes formában megjeleníteni. Ebben az esetben is szabadon választott a téma, a formai követelmények a következők: A5 méret, Times New Roman betűtípus, 1,15-ös sortávolság, 12-es betűméret, maximális oldalszám 15.
Pályázatot kizárólag az alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével lehet elküldeni: https://vers-novella-kisregeny.webnode.hu/palyazat-benyujtasa/, technikai probléma esetén a mecslaszlotarsasag@gmail.com címre várják az írásokat április 30-ig.
Az utolsó irodalmi felhívásra versekkel, prózai művekkel pályázhatnak az érdeklődők, akik minimum 2, maximum 4, alkotással jelentkezhetnek szabadon választott témakörben. A prózák nem lehetnek hosszabbak 4 gépelt oldalnál, amelyeket kizárólag word dokumentumban fogadnak el a mecslaszlotarsasag@gmail.com címen.
A Nagy tavaszi színezőversenyre óvodások és kisiskolások jelentkezését várják május 18-ig. A mellékelt rajzlapokat az óvó- és tanítónők jpg. fájlként kell elküldjék a már közölt címre. A sikeresen pályázókat értékes könyv- és pénzjutalomban részesítik, további információk az omlit.hu és a gyermekjolet.hu oldalon érhetők el.

Keresztes Bea

A cikk a Hargita Népe április 13-i számában jelent meg.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek