szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Közösségi eseménnyé nőtte ki magát

Huszonhetedik alkalommal szer­vezik meg a térség legfontosabb gazdasági eseményét, az Őszi Vásár rendezvénysorozatot október 3–6. között a szé­kely­udvarhelyi sportcsarnokban és környékén.

Politikai színezettől függetlenül mindenkinek szívügye. Hasznos expó Fotó: Nagyálmos Ildikó

Sajtótájékoztatón ismertették a szervezők az idei Őszi Vásár programját. Orosz-Pál Levente főszervező elmondta, a rendezvénysorozat közösségi eseménnyé nőtte ki magát, és gazdasági sikerességét bizonyítja az is, hogy tavaly a vásár ideje alatt 541 250 ezer euró értékben kötöttek üzletet a vállalkozók.
Jakab Attila városmenedzser arról beszélt, hogy 2016-ban nem unalmas, hanem eseményekkel teli, pezsgő várost álmodott az új városvezetés, olyan helyet, ahol izgalmas élni. Mint fogalmazott, a nagy múltú őszi vásár kimondottan olyan rendezvény, amely hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez, ugyanakkor tömeget mozgat meg és ezt a városnak kötelessége támogatni.
Bíró Barna Botond megyei alelnök kiemelte, hogy Székely­udvarhely az elmúlt hónapokban a legek városa nevet érdemelte ki: egyedülálló esemény a Siculus fesztivál, az Erdélyi Tánctalálkozó, és ilyen az Őszi Vásár is, amely Székelyföld legrangosabb kiállítása és vására. Az expo tükröt tart, hogy adott ágazat milyen irányba fejlődik, melyek lesznek azok az újítások, amelyeket a helyi vállalkozóknak szem előtt kell tartaniuk. Ugyanakkor találkozásokra, üzletkötésekre is lehetőséget biztosít. Kiemelte: tavaly a parlament az RMDSZ javaslatára fogadta el a törvénymódosítást, amelynek eredményeképpen a jövedelemadó 100 százalékban helyben marad, s ez meglátszik a helyi önkormányzatok fejlesztésein, közvetett módon a helyi és a térségi vállalkozók is érzik ennek a hasznát.
A rendezvény holnap 11 órakor kezdődik a sportcsarnok előtti téren, ezt követően szakmai előadásokon, üzleti konferencián vehetnek részt az érdeklődők a Hargita Business Centerben, ahová neves szakembereket hívtak meg. Orosz-Pál Levente elmondta: az őszi vásár multiszektorális, kiállítókként különböző üzletágak és szolgáltatások is jelen vannak. Idén öt céggel bővült a magyarországi kiállítók száma, tehát összesen húsz cég jelentkezett be a határon túlról.
A fesztivál kínálata nagyon színes: a fogyasztási cikkektől az élelmiszeripari és mezőgazdasági termékeken keresztül ruházati cikkek és reformkonyha-felszerelések, kozmetikumok is megjelennek. A sportcsarnok előtti téren autókat tekinthetnek meg és próbálhatnak ki az érdeklődők.
A családcentrikus forgatag pénteken veszi kezdetét: a kicsitől a nagyig mindenki megtalálja azt a kikapcsolódási formát, amely akár szórakoztat, akár nevel. Számtalan kulturális program – néptánc- és színielőadások, koncertek, vetélkedők, mesemondó verseny – várja a látogatókat.
Jubilál a Székely Termékek Fesztiválja, amelyet tizedik alkalommal szerveznek meg a vásár keretében: negyvenöt környékbeli termelő vesz részt idén portékáival. Tizenhatodik alkalommal kerül sor az őszi vásár berkeiben a Borfesztiválra, amelyen magyarországi és erdélyi borkülönlegességeket vonultatnak fel.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb