Közösségformáló nyílt napot tartottak

Gyógyító lovaglás

107

Fogyatékossággal, krónikus betegséggel élő, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeken segít a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány a lovasterápia segítségével. Az elmúlt szombaton nyílt napot tartottak.

Lovasterápiával segítenek a gyerekeknek a fejlődésben Fotó: Lázár Hajnal

A Salvator Alapítvány tevékenységét nagyon sokan ismerik már Gyergyó­szent­miklóson és környékén, hiszen a különböző lovasterápiák sok gyerek fejlődésében nyújtottak már segítséget.
Közösségformáló nyílt napot tartott szombaton az alapítvány, a rendezvényen azok a 3–18 év közötti gyermekek, fiatalok és szüleik vettek részt, akik a terápiás, fejlesztő és lovastorna programokra járnak. Azt mutatták be, hogy ember és ló együttműködéséből milyen látványos bemutató jöhet létre.
– Vannak gyerekek, akik a fogyatékkal vagy krónikus betegséggel élők számára meghirdetett programban vettek részt, mások a tanulási zavarokkal küzdők számára tartott foglalkozásokon, s olyanok is vannak, akik egyszerűen a lovaglás öröméért jártak hozzánk. Fontos, hogy ők mindannyian megismerjék, megszeressék egymást, célunk az elfogadó attitűd kialakítása is – mondta Gáll Katalin lovasterapeuta, pszichológus, a Salvator Alapítvány vezetője.
Hozzátette, az alapítvány munkatársai nagyon sokat dolgoznak a hétköznapokban, ugyanis nagy igény mutatkozik a fejlesztő lovas foglalkozásokra.
– Szívesen büszkélkedünk azzal is, hogy jó eredményeink vannak, ami talán még fontosabb, mint az igény – jegyezte meg a lovas­terapeuta.
A Salvator Alapítvány tevékenysége jelenleg időjáráshoz kö­tött, ugyanis a Mocsár utcai ügyességi pályán tartják programjaikat, nyáron tudják fogadni a gyerekeket. Jelenleg három programjuk közeleg a végéhez, melyek megszervezésére sikeres pályázatoknak köszönhetően támogatást is kaptak a kezdeményezők.
A bemutatón részt vevő gyerekek nagy magabiztossággal tornáztak a ló hátán, s munkájuk elismeréseként Aranypatkó-díjat kaptak, ami minden bizonnyal arra ösztönzi őket, hogy tovább gyakoroljanak.
Az alapítvány vezetője azt mondta, folytatni szeretnék az elkezdett munkát, reményeik szerint adódik majd pályázati lehetőség, hogy fedett pályát alakítsanak ki, és többé ne legyen az időjárástól függő a tevékenységük.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek