2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Közös fellépést szorgalmaz Mezei

Jól halad a Magyar Polgári Párt (MPP) aláírásgyűjtő akciója, a támogató íveket és az online petíciót is sokan aláírták már. Azt szeretnék, hogy minél többen támogassák a Dan Tanasă ellen az ügyészségre benyújtott panaszt.

Már sokan válaszoltak az MPP kezdeményezésére. Mezei az RMDSZ-t is „táncba hívja”

Mezei János, az MPP elnöke érdeklődésünkre elmondta: a Stop Tanasă címmel internetes felületen elérhető petíciót már közel 1500-an írták alá. Összesen 19 országból, Románián belül pedig 14 megyéből rögzített aláírókat a rendszer.
A papír alapú aláírásgyűjtésről egyelőre nincsenek konkrét adatok, mivel sok támogató ívet vittek el, amelyek még nem jutottak vissza az MPP-irodákba, de a visszajelzések alapján több mint 1000 aláíróval számolnak. Mezei emlékeztetett arra, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt is felkarolta a kezdeményezést, és kéri tagjait, hogy aláírásukkal is támogassák a magyarellenes megnyilvánulásairól ismert Dan Tanasă és a közösségi médiában vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen emelt bűnvádi panaszt. Az MPP elnöke arra kéri az RMDSZ-t is, álljon az ügy mellé.
– A nemzetiségünket érintő támadások ügyében közös fellépésre van szükség, csak az egységes kiállás hozhat pozitív eredményeket – fogalmazott Mezei.
Mint arról beszámoltunk, bűnügyi panaszt emelt Dan Tanasă, valamint a vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen a Magyar Polgári Párt. A beadványt a párt elnöke, Mezei János nyújtotta be a gyergyószentmiklósi ügyészségen. Az ügy támogatására kérik a lakosságot is, ezért indítottak aláírásgyűjtést. Hangsúlyozzák, az aláírók nem lépnek be a bírósági ügybe, a kezdeményező csupán azt szeretné bizonyítani, hogy nagyon sokakat zavar Tanasă magyarellenes tevékenysége.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb