Közös edzőtábor Ausztriában

Együtt készülnek a sítájfutók és a sílövők

105

A VSK Csíkszereda sítájfutói és sílövői közös felkészülésen vesznek részt Ausztriában. A kéthetes edzőtáborozást november 25-én kezdték meg a sportolók Obertilliachban, és december 10-én zárják, többük számára ekkor kezdődik a versenyidény.

Együtt a csíki különítmény. Megfelelők voltak a körülmények

Az ausztriai Obertilli­ach­ban edzőtáboroznak a VSK Csíkszereda sílövői és sítájfutói. A kéthetes felkészülési időszak november 25-én kezdődött és december 10-én ér véget, az edzőtáborban három sílövő, Gegő Hunor, Koncsag Tamás és Kristó Norbert, valamint két sítájfutó, Suciu Simion és Szép Zoltán vesz részt.
A tengerszinttől számított 1450 méter magasan fekvő ausztriai Obertilliachban nagyon jók a körülmények, annak ellenére, hogy természetes hó alig van, műhavat gyártottak, és egy 2,5 kilométeres pályán lehet sízni – közölte lapunkkal Szép Zoltán. Obertilliach kedvelt felkészülési helye volt a nyolcszoros olimpiai bajnok Ole Einar Björndalennek, de múlt héten több más nemzet mellett itt készült a francia sílövő-válogatott is, köztük a hétszeres világkupa-győztes Martin Fourcade is. November eleje óta a romániai ifjúsági sílövő-válogatott, valamint a magyar válogatottat irányító csíkszeredai Szőcs Emőke tanítványai is ugyanitt készülnek. A sítájfutóknak sem idegen a környezet, hisz 2016-ban Obertilliach adott otthont a sítájfutó Európa-bajnokságnak, amelyen Suciu és Szép is részt vett.
A VSK Csíkszereda sportolói közösen készülnek a 2019-es idényre, a sílövők jövő hétvégén már IBU-kupa-futamon állnak rajthoz, míg a sítájfutók számára az első komolyabb megmérettetés szintén Ausztriában lesz január elején. A VSK sportolói köszönetet mondanak Lászlófy Botond klubelnöknek és a csíkszeredai önkormányzatnak, valamint Ráduly Róbert Kálmán polgármesternek az edzőtáborban való részvétel támogatásáért.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek