Kozmetikázás szubvencióemeléssel

Csíkszeredai tömegközlekedés

83

Csíkszereda Városi Tanácsának pénteki határozata értelmében 250 ezer lejről 660 ezer lejre emelik a Csíki Trans Kft. szubvencióját, azt remélve, hogy nem lesz veszteséges a város tömegközlekedési cége. A nagyfokú emeléssel a tavalyi kényszerű szűkmarkúság okozta hiányt is pótolnák, illetve emelik a sofőrök bérét.

Nehéz helyzetből segíti ki a testület az önkormányzati céget. A sofőrök bérezése is javul Fotó: Kovács Hont Imre

Soron kívüli tanácsülésre gyűltek össze múlt pénteken Csíkszereda városi tanácsosai, mert a korábban elfogadott idei költségvetésben a közpénzügyi igazgatóság módosításokat kért, és erre öt munkanap állt a városatyák rendelkezésére.
A tanácsülés legfőbb hozadéka a városi tömegszállítást végző Csíki Trans Kft. anyagi támogatásának megemelése. Gyenge Áron, a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályának vezetője elmondta: tavalyelőtt még 300 ezer lej volt a szubvenció mértéke, tavaly viszont – a Bukarestből szűkre szabott költségvetés miatt – 250 ezer lejre csökkent az anyagi támogatás. Emiatt a cég veszteséggel zárta az elmúlt évet, ráadásul egyre nagyobb gondot jelentett számára autóbuszvezetőt alkalmaznia, mivel minimálbéren foglalkoztatja a sofőröket.
A testület 660 ezer lejt hagyott jóvá szubvencióként, ez pedig a működési költségeket fedezi, és remélhetően kihozza nullszaldóba a céget – mondta Gyenge Áron. A sofőrök bérét nettó 1700 lejre emeli a Csíki Trans.
A városi tanács ugyanakkor szociális programok támogatását illetően is döntött: már elfogadott programok mellé rendeltek pénzösszegeket.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek