Közétették az ösztöndíjasok névsorát

Dr. Verestóy Attila Alapítvány

946

Tavaly még az alapító adta át az első havi ösztöndíjat, váratlan távozása miatt idén már az ő jelenléte nélkül, de az eredeti célkitűzésekkel folytatódik a fiatalok továbbtanulását segítő program. Több mint 100-an pályáztak az ösztöndíjra megyénk minden sarkából. Az alapítvány kuratóriuma múlt héten döntött az idei kedvezményezettekről.

A tavalyi ösztöndíjasok az alapítóval. Folytatódik a programFotó: Dr. Verestóy Attila Alapítvány

Tizenegy éves A jövő magad vagy! ösztöndíjprogram, amelynek során Hargita megyében élő, magyar nyelven tanuló középiskolás és egyetemista diákok részesülnek egy tanéven át havi támogatásban. A Szé­kelyudvarhelyen működő alapítvány így kívánja segíteni a szociálisan hátrányos helyzetű, de nappali tagozaton eredményesen tanuló fiatalok érvényesülését.
A középiskolások havonta 250 lejt, az egyetemisták 400 lejt kapnak. Idén július közepén hirdették meg az ösztöndíjpályázatot. A 24 középiskolás helyre 46-an, a 12 egyetemista helyre 57-en pályáztak megyénk egész területéről.
Nemes Melinda ügyvezető igazgató tájékoztatott, hogy összesen 39 településről küldtek be pályázatot, Görbepatakától Csík­bánkfalváig, Fenyőkúttól Csík­szép­vízig terjed a települések sora, ahonnan fiatalok jelentkeztek a támogatásért, összesen 15 középiskola és 9 egyetem diákja van közöttük.
A dr. Verestóy Attila Alapítvány kuratóriuma a múlt héten, augusztus 21-én hozta meg a döntést a kedvezményezettekről, a névsort az alapítvány Facebook-oldalán csütörtökön tették közzé. A támogatási szerződések megkötését szeptember 14-re tervezik – értesített az ügyvezető.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.