Középpontban az online oktatás

28. Bolyai Nyári Akadémia az online oktatásról

536

Várják a pedagógusok jelentkezését a 28. Bolyai Nyári Akadémia 2.0 idei képzéseire. A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) online térben szervezett továbbképzései július 6–26. között lesznek. Jelentkezni e hónap június 21-ig lehetséges.

Burus-Siklódi Botond RMPSZ-elnök köszöntője a 27. Bolyai Nyári Akadémián                                Fotó: RMPSZ.ro

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a járványügyi óvintézkedések miatt a 28. Bolyai Nyári Akadémiát az online térben szervezik. A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége idei képzéssorozatának rendkívüliségét a BNYA 2.0 cím is jelöli. A szakmai programokat a Tanulás jövője témakörben szervezik és a járvány okozta kényszerű távoktatás kérdéseire keresik a választ, mondta lapunk megkeresésére Ferencz S. Alpár, az akadémia szakmai alelnöke.
– Minden Bolyai Nyári Akadémián 450–550 között változik a hallgatók száma. Szeretnénk, hogyha a pedagógusok közül idén is minél többen beiratkoznának, mert van egy hozzáférhető programunk, és az elmúlt időszak tanulságaira építő képzéssorozatot tervezünk. Még van hely bőven, lehet iratkozni – mondta Ferencz S. Alpár.
Hozzátette: valószínű, hogy jelenleg a vizsgaidőszak és a tanévzárással való elfoglaltság miatt lassúbb a jelentkezés. Iratkozni június 21-ig lehetséges az RMPSZ honlapján, de szükség esetén egy héttel meghosszabbítják a jelentkezési időszakot.
– Ez egy 35 órás zárt, előjelentkezéses továbbképzési program. Ez az egyik komponense a Bolyai Nyári Akadémiának, a másik az az, hogy a bnya.rmpsz.ro honlapon szabadon megtekinthető kísérőrendezvények, előadások is lesznek. Ezek programját a jövő héten fogjuk közzétenni. Van egy felmérésünk is, amelyben a pedagógusok kifejezik óhajukat, hogy minél hamarabb legyen egy alapos pedagógusi, digitális kompetenciát fejlesztő továbbképzés. Ezért várjuk a jelentkezéseket, hogy akkor a három hétig tartó, virtuális környezetben, de egy laza programszerkezet és időbeosztás szerint tudjon kezdődni és zajlani a 28. akadémia is – jegyezte meg a képzéssorozat szakmai alelnöke.
A július 6–26. közötti 28. Bolyai Nyári Akadémia 2.0 ünnepélyes megnyitója – szintén az online térben – július 6-án lesz. Az elvégzett képzésekről bizonylatot is kapnak a résztvevők. További információk és részletes program a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Facebook-oldalán és a bnya.rmpsz.ro weboldalon olvashatók.

Biró István

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.