Középpontban a pályaorientáció

Gyergyószéki Pedagógusok Fóruma

53

A pályaorientáció témakörében tartják idén a Gyergyószéki Pedagógusok Fórumát. A hétvégi, borzonti rendezvényen a fiatalok jövőjének tervezhetőbbé tételéről értekeznek.

Az előző években sikeres volt. Tervezhetőségre összpontosítanak

Milyen erősségei és gyengeségei vannak a diáknak? Tehetség, siker, karrier – mi mentén válasszon szakmát ma egy diák? Mi a szerepe a pedagógusnak a diákok pályaorientációja terén? – ilyen és ehhez hasonló több más kérdés kerül terítékre a rendezvényen. A képzés célja a helyes önértékelésen alapuló jövőterv kialakítása, a különböző pályákhoz kapcsolódó információk, a munkaerőpiac kereslet-kínálati viszonyainak megismerése és az egyéni pályairány kijelölése – adta hírül közleményben a szervező Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács. A részt vevő pedagógusokat abban szeretnék segíteni, hogy felismerjék a diákok erősségeit és gyengeségeit, ezáltal képesek legyenek azoknak a pálya-, illetve munkaköröknek a meghatározására, amelyek a diákok adottságaihoz illeszkednek, és amelyben szívesen elhelyezkednének.
Közös, illetve önálló munka során a résztvevők megismerik az információ felkutatásának módszereit, önálló munkával elkészítik saját életpályatervüket, ezáltal módszertanilag felkészülnek a diákok hatékony segítésére is.
A foglalkozásokon olyan mód­szert ismernek meg a résztvevők, amelyek abban segítenek, hogy miként változtassanak gondolkodásukon az önbizalmat és a cselekvőképességet jobban támogató mintákat követve.
A képzésen való részvétel, valamint a szállás és az étkezés ingyenes. A helyek száma viszont korlátozott, ezért érdemes mihamarabb jelentkezni a 0740–607529-es telefonszámon.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek