Középpontban a népi értékek

Dokumentumfilmes pályázatot hirdetnek

57

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont dokumentumfilm-készítésre hirdet pályázatot jogi és magánszemélyek, valamint civil szervezetek számára. A témakörök a folklórhagyományokra épülnek, az érdeklődők jelentkezhetnek egyetlen dokumentumfilmmel, de több kis részből álló sorozattal is.

Életutak, emlékképek, népviseletek és azok változása az ünnep- és hétközna­pokban, néptánc, népzene, néphagyományok, népi mesterek és mesterségek, népi gazdálkodás és kellékei, eszközkészlete, népi építészeti emlékek, valamint népművészet, népi motívumok és használatuk témakörökben lehet jelentkezni a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont által hirdetett dokumentumfilm-pályázatra.
Emellett be lehet mutatni egy régiót is a meghatározott témakörök vagy azok valamelyike alapján, de a szabályzat szerint más szabadon választott témában is lehet pályázni, ha az filmes eszközökkel örökíti meg a helyi néprajzi, népművészeti vagy építészeti értékeinket. Fontos, hogy ebben az esetben előzetesen kell egyeztetni a pályáztatóval.
Minden jelentkező egy elkészült anyaggal pályázhat, amely lehet dokumentumfilm vagy több részből álló sorozat is. A számlaképes filmkészítőktől azt kérik, hogy a téma kifejtését (szinopszis a készítendő film megközelítő időbeni terjedelmének megjelölésével, legtöbb 2 oldal), belefoglalva a felhasználható szakirodalmat, szakemberekre való hivatkozást is, részletes költségvetést kinyomtatva vagy elektronikusan adják le. E-mailben az office@hagyomany.ro postafiókba várják a mellékelt anyagokat, személyesen pedig a székelyudvarhelyi 1918. December 1. utca 9. szám, II. emelet címen lehet jelentkezni.
Az elkészült filmet román nyelvű feliratozással fogadják el április 27-én 10 óráig az említett címen. Érdeklődni a 0266–214440, illetve a 0266–214441-es telefonszámokon lehet.

Keresztes Bea

A cikk a Hargita Népe április 16-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.