Középmezőnyös helyezések

92

Mostoha körülmények között rendezték meg a sítájfutók Európa-bajnokságát Bulgáriában, amelyen csíkszeredai sportolók is jelen voltak a román, vagy épp a magyar színeket képviselve. A csíki sportolók rendre a középmezőny elején végeztek.

Suciu Simion volt a legjobb csíki

Az elmúlt héten a bulgáriai Velingrad melletti Yundola adott otthont a sítájfutók Európa-bajnokságának, amelyen húsz ország több mint 100 sportolója állt rajthoz. Az Európa-bajnokságon a romániai válogatott tagjaiként jelen voltak a VSK Csíkszereda sítájfutói is: Suciu Simion, Csúcs Klaus és Szép Zoltán, valamint magyar színekben Szász Botond is rajthoz állt. A felnőttek versenyével párhuzamosan zajlott az ifjúságiak világbajnoksága is, amelyen a VSK sportolója, Mandel Réka is részt vett. A romániai válogatott csapatvezetője Ráduly Róbert Kálmán volt. A kontinensbajnokságot az elmúlt évek legnehezebb körülményei között szervezték meg, hisz a verseny előtt és alatt az eső, valamint a felmelegedés sem kedvezett a hónak. A szervezők komoly erőket mozgósítottak, hogy havat találjanak a verseny lebonyolításához, hisz a sítájfutást nem lehet csak egy körpályán megszervezni. A körülmények miatt többen is szenvedtek, és csak a sprintversenyen legalább egytucatnyi síléc és bot törött el, igaz, ebben a szervezők is hibásak voltak, akik nem alakítottak ki megfelelő átkelőket a patakokon. Sajnos a csíkiak sem úszták meg, Szép Zoltán és Csúcs Klaus a sprinten eltörte a sílécét, akárcsak a többszörös Európa-bajnok orosz Andrey Lamov, vagy a norvégok világbajnoka, Lars Moholdt. A bolgárok ugyanakkor nem álltak a helyzet magaslatán szervezésben sem, hisz több hibát is elkövettek, a legnagyobbat a váltó napján, amikor is a nők versenyét törölni kellett, ugyanis összekeverték a térképeket és rosszul osztották ki.

Ifjúsági világbajnokság
Összességében a VSK Csíkszereda sítájfutói szépen helytálltak, egyéniben a hosszútávon születtek a legjobb eredmények, Suciu Simion 30. helyezése nagyon jónak mondható, míg a váltóban hiába ment jól a tájékozódás a csíkiakból álló romániai férfiváltónak, nem sikerült megismételni a tavalyi finnországi Európa-bajnokságon elért 9. helyet. Jövőre a törökországi Erzurum ad otthont a sítájfutók Európa bajnokságának.
A nőknél Mandel Réka sprintben a 41., középtávon a 40., hosszútávon a 36. helyen végzett.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek